Besplatan prevoz za srednjoškolce još neizvestan

Izvor: juGmedia, 31.Avg.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan prevoz za srednjoškolce još neizvestan

NIŠ – Direktor JKP Direkcija za izgradnju grada Niša Saša Petronijević rekao je za Jugmediu da je još aktuelna ideja da besplatnim prevozom budu obuhvaćeni i srednjoškolci, ali da ona još treba da bude analizirana.

„Ostvarili smo određene uštede nakon što smo septembra prošle godine potpisali nove ugovore sa gradskim prevoznicima, i na osnovu tih ušteda uradićemo analize koje će pokazati kojim još kategorijama putnika možemo da izađemo u susret“, izjavio je Petronijević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
On je istakao da će Gradsko veće dati konačnu reč o besplatnom prevozu za učenike srednjih škola, kao i za ostale kategorije putnika.

Petronijević je podsetio da će učenici osnovnih škola u Nišu i predstojeće školske godine imati besplatan gradski prevoz, ali da bi ovo pravo ostvarili moraju da izvade nove legitimacije.

„Danas ističe važenje legitimacija koje su učenici podigli nakon 1. marta kada je odobren besplatan prevoz za osnovce“, kazao je Petronijević.

On je istakao da će zbog zamene legitimacija za osnovce i srednjškolce umesto jedne, biti otvorene dve kancelarije u Poslovnom centru „Ambasador“.

Petronijević je istakao da je radno vreme tih kancelarija, kao i šaltera na prigradskoj autobuskoj stanici od 7,30 do 20 časova, i subotom od 7,30 do 15. časova.

U Direkciji podsećaju da će od sutra u gradskom prevozu u Nišu važiti zimski red vožnje koji podrazumeva oko 10 odsto polazaka više nego tokom tokom leta.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.