„Apoteke Niš“ obnovile galensku laboratoriju

Izvor: juGmedia, 22.Dec.2014, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Apoteke Niš“ obnovile galensku laboratoriju

NIŠ – Zdravstvena ustanova „Apoteke Niš“ završila je proteklih dana rekonstrukciju galenske laboratorije što joj je omogućilo da nakon dve i po godine obnovi proizvodnju rastvora.

“Apoteke Niš“ su ranije kompletno rekonstruisale deo galenske laboratorije i prilagodile ga izradi čvrstih, polučvrstih i oblikovanih lekova.

Direktor ZU „Apoteke Niš“ Dimitrije Janković izjavio je da ova ustanova sada proizvodi 144 galenskih proizvoda.

„Među tim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << proizvodima nalaze se oni koji su nekada bili zaštitni znak „Apoteka Niš“, poput „nafazolin“ kapi za nos, ali ima i proizvoda koje izrađuju velike farmaceutske kompanije, s tim, što su cene našim preparata daleko niže“, rekao je Janković.

On je istakao da su opremanjem i rekonstrukcijom laboratorije stvoreni uslovi i za izradu najkopleksnijih preparata i sterilnih apirogenih preparata za intravensku upotrebu.

„Nećemo se zaustaviti na sadašnjoj paleti od 144 proizvoda. Već u prvom kvartalu naredne godine razvijaćemo kozmetičku liniju u saradnji sa niškim dermatolozima i plastičnim hirurzima“, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima „Apoteke Niš“ radiće i na obnovi proizvodnje tabletiranim proizvodima, poput nekada popularnog malofenuma. Kako je istakao Janković proizvodnja tabletiranih proizvoda ne predstavlja problem za galenske laboratorije već je problem dobijanje svih potrebnih dozvola od Agencije za lekove.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.