Amadeus bend održao koncert za pamćenje u niškom zatvoru

Izvor: juGmedia, 12.Avg.2016, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amadeus bend održao koncert za pamćenje u niškom zatvoru

NIŠ – U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu sinoć je nastupio Amadeus benda, i ovaj koncert je, prema rečima upravnika zavoda Aleksandra Grbića, prvi ikada održan rok koncert u jednom zatvoru u Srbiji.

„Amadeus bend“ nastupio je pred oko 400 zatvorenika, a dogadjaj koji su zajedno priredili članovi ovog benda i zatvorenici teško da će skoro biti ponovljen.

Osudjenici su pevali, djuskali i skakali, aplaudirali i podizali ruke uz taktove svake nove pesme, a prave >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ovacije članovi „Amadeusa“ dobili su kada su razvili srpsku zastavu i zapevali najpre pesmu „Vidovdan“, a potom „Djurjevdan“.

Zatvoreni deo Kazneno-poravnog zavoda u kome kaznu služe osudjenici za najteža krivična dela izgledao je zaista čudesno – za zatvorenicima u sivim uniformama koji zbog bezbednosti djuskaju podeljeni u tri grupe, sa desetinama osudjenika naslonjenih na rešetke prozora okolnih zgrada, i muzičarima koji se svojski trude da ih zabave.

Uz hitove „Amadeus benda“ ali i po kojom strofom velikih hitova „Galije“, „Riblje čorbe“, Tome Zdravković, Miroslava Ilića i drugih poznatih pevača i grupa, koncert je potrajao nešto više od jednog sata, a završen je poput mnogih drugih koncerata na otvorenom – vatrometom.

Upravnik zavoda Aleksandar Grbović poručio je sa bine osudjenicima da koncert predstavlja mali znak pažnje uprave za sve ono što su proteklih godina uradili u Kazneno-popravnom zavodu.

Uradili ste mnoge poslove kojima ste uštedeli novac poreskih obveznika. Pored toa pomagali ste ljudima koji nemaju šta da jedu i ljudima koji su nastradali u poplavama. Želim da se popravite i da se nikada više ne vratite ovde„, rekao je Grbović.

On je nakon koncerta pojasnio da je koncert deo tretmana i vapitanja u zavodu.

Bolje je da sutra kada izadju iz zatvora odu na neki koncert, nego da odu da kradu. Ovakav pristup daje rezultate, sve je manje povratnika„, istakao je Grbović i zahvalio se „Amadeus bendu“ što je besplatno održao koncert.

Osudjenici koji su prisustvovali koncertu imali su samo reči hvale za ovaj gest zatvorske uprave.

Ovo je nešto novo za nas. Imali smo pozorišnu predstavu u zatvoru, a sada i koncert. To nas motiviše da se bavimo pozitivnim stvarima“, rekao je osudjenik Dragan Nikolić.

Aleksandar Stanimirović iz „Amadeus benda“ rekao je nakon koncerta da je to bilo jedno lepo veče, mada za bend teže i odgovornije od drugih jer su nastupali pred ljudima koji žive sami, odvojeni od svojih porodica.

Danas će  u zatvorenom delu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu nastupiti „Beni brikmen“ i „Podujene bluz“ iz Bugarske.

Ovaj koncert KPZ organizuje u saradnji sa džez festivalom „Nišvil“.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski pop-folk bend održao koncert u zatvoru: Zatvorenici u transu (VIDEO)

Izvor: B92, 12.Avg.2016

Pop-folk sastav Amadeus bend posvetio je pesmu “Moja zemlja“ Žandarmeriji MUP-a Srbije i s obzrom da veoma vole svoju otadžbinu, odlučili su se za još jedan “revolucionarni“ potez...Bend je nastupio u niškom Kazneno-popravnom zavodu. Kako prenosi “Telegraf“ koncert je održan kao vid...

Nastavak na B92...

Koncert grupe Amadeus u zatvoru u Nisu pokrivalica

Izvor: Beta Video, 12.Avg.2016

NIŠ- U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu sinoć je nastupio Amadeus bend, pred oko 400 zatvorenika i ovaj koncert je, prema rečima upravnika zavoda Aleksandra Grbića, prvi ikada održan rok koncert u jednom zatvoru u Srbiji.(pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Koncert za 750 zatvorenika niškog KPZ

Izvor: NiskeVesti.rs, 12.Avg.2016

Ovom nesvakidašnjem koncertu u dvorištu zatvora, prisustvovalo je 750 zatvorenika, a nastupili su „Benny Brickmann band“, bugarski sastav „Poduene blues band“ i „Maskil“, koji čine trojica zatvorenika, što nije zabaleženo ni u jednom zatvoru u svetu.. . Malo je reći – nesvakidašnje...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.