(VIDEO) OPET DOBILA MARATON: Jelena Janković izbacila još jednu Ruskinju i sada ide na moćnu Kvitovu

Izvor: Kurir, 02.Jul.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) OPET DOBILA MARATON: Jelena Janković izbacila još jednu Ruskinju i sada ide na moćnu Kvitovu

Džej Džej se domogla trećeg kola londonskog gren slema prvi put od 2010. godine

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Vimbldona pobedom nad Ruskinjom Jevgenijom Rodinom - 6:7, 6:1, 6:3.

Naredna rivalka Džej Džej biće drugi nosilac, Čehinja Petra Kvitova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Jankovićeva je i treći put u isto toliko međusobnih duela bila bolja od Rodine. Jelena, trenutno 30. igračica sveta, namučila se sa Ruskinjom, koja je na 101. mestu WTA liste. Ali, od Jelene smo to navikli. Kao i u prvom kolu Vimbldona protiv takođe ruske teniserke Elene Vesnine, i sada je igrala tri seta. Uspela je da savlada Rodinu posle tačno dva sata igre i postigne nabolji rezultat na londonskom gren slemu još od 2010, kada je bila učesnik četvrtog kola, što je inače njen maksimum na ovom turniru.

Jelena je iskoristila pet od 11 brejk lopti, a protivnici je dozvolila samo jedan, iz četiri pokušaja. Džej Džej je u svim segmentima igre bila bolja, napravila je 39 "vinera", naspram 26 Rodine...

Srpska teniserka će imati izuzetno težak posao u sledećoj rundi. Sa drugom teniserkom sveta sastajala se šest puta i dva puta je savladala. Međutim, Kvitova je dobila njihov poslednji duel nedavno u Rimu, a početkom godine u Dohi Jelena je predala meč u drugom setu. Čehinja je u prva dva kola Vimbldona izgubila ukupno tri gema, jedan od Holanđanke Bertans i dva od Japanke Nare.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nadal “pobegao” od Viktora, Jelenu sačekala Kvitova

Izvor: Danas, 03.Jul.2015, 11:06

Beograd - Jelena Janković nastavlja sa oscilacijama na travnatim terenima Vimbldona, ali i tako ređa pobede koje je korak po korak vode ka završnici trećeg grend slema sezone. Trijumfom nad Jevgenijom Rodinom iz Rusije sa 2:1 (6:7, 6:1, 6:3) naša teniserka je stigla do 3. kola najprestižnijeg turnira...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.