Šteta: Jelena stala posle 6:1!

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta: Jelena stala posle 6:1!

Ipak, naša teniserka može da bude zadovoljna urađenim na dva turnira u Kini - finale i treće kolo. Sezona se uskoro nastavlja...

U sredu nije dala kiša.

U četvrtak, rano, pre ostalih, protivnica je bila bolja u "nadoknadi".

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale jako WTA turnira u kineskom gradu Vuhanu pošto je izgubila od 21. teniserke sveta Čehinje Barbore Stricove u tri seta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Posle cvelike borbe koja je trajala dva sata i 21 minut, preokret – 6:1, 4:6, 5:7.

Parovi četvrtfinala:

(14) Petra Kvitova – (11) Džoana Konta

(4) Simona Halep – (8) Medison Kiz

(3) Anješka Radvanska – (9) Svetlana Kuznjecova

(10) Dominika Cibulkova – Barbora Stricova

Janković, 39. teniserka sveta, lako je, za manje od pola sata osvojila prvi set, dozvolivši protivnici da osvoji samo jedan gem, ali je u nastavku meča sedam puta izgubila svoj servis i posle dva sata i 20 minuta završila takmičenje na turniru.

Stricova će u četvrtfinalu igrati protiv Dominke Cibulkove iz Slovačke, koja je rezultatom 6:2, 6:2 deklasirala još jednu Čehinju, Karolinu Pliškovu.

Turnir u Vuhanu igra se za nagradni fond od 2.589.000 dolara, a pobednici će pripasti 471.700 i 900 WTA poena.

Jelena je za plasman u treće kolo, do kojeg je stigla pobedama nad Darijom Gavrilovom 6:2, 6:2 i Garbinje Muguruzom 6:4, 7:6, nagrađena sa $26,900 i 105 bodova, tako da će izvesno popravili plasman narednog ponedeljka.

Prethodne nedelje, "Džej-Džej" je na turniru u Gvangžuu stigla do finala i doživela poraz od Lesje Curenko.

WTA turnir u Vuhanu osnovan je 2014. godine i do sada su ga osvajale Petra Kvitova i Serena Vilijams, koja ove sezone nije branila titulu, ali su zato prisutne bile sve ostale igračice iz prvih deset na svetu.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković,   Tenis

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Halep i Kvitova u polufinalu Vuhana

Izvor: B92, 29.Sep.2016

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinale turnira u kineskom gradu Vuhanu, pošto je u četvrtfinalu pobedlia Amerikanku Medison Kiz sa 6:4, 6:2..."Bio je ovo važan meč za mene. Znala sam da će biti veoma teško, jer je Kiz veoma jaka i servira veoma dobro. Ali, dobro sam se kretala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.