Ne može bez oscilacija: Preokret Jelene, čeka je Petra Kvitova!

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne može bez oscilacija: Preokret Jelene, čeka je Petra Kvitova!

Jelena Janković plasirala se u treće kolo Vimbldona, a po starom običaju, do trijumfa je došla kroz oscilacije. Pobedila je Jevgeniju Rodinu sa 6:7 (4), 6:1, 6:3, pa će u borbi za osminu finala igrati protiv drugog nosioca Petre Kvitove.

U dosadašnja dva susreta sa 101. teniserkom sveta, Jelena je bila uspešnija bez izgubljenog seta, na tvrdoj podlozi (Linc 2011.) i šljaci (Čarlston 2010.), a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na travi oscilirala na putu do pobede i duela sa šampionkom Vimbldona iz 2014. godine, Petrom Kvitovom.

Jelena je na početku bila sigurna pri servisu, izoastala je samo šansa za brejk, do koje je došla protivnica. Dve je imala Ruskinja u trećem gemu, ali je Jelena odolela i održala tempo do 6:5.

Velika borba vodila se u novom gema, jedna razmena donela je čak 17 udaraca, a Jelena je odličnim slajsom došla do 40:30 i set lopte. To nije bilo dovoljno za dobru završinicu, preslabo je odigrala do kraja gema i ušlo se u taj-brejk.

Kako često biva u sportu, propuštene prilike se kažnjavaju. To se dogodilo sve nervoznijoj Jeleni, dok je Ruskinja posle 6:3 prvu set loptu iskoristila za vođstvo.

Propusti su ipak probudili najbolje u Jeleni, iskupila se brejkom bez izgubljenog poena, a onda je napravila novi za 3:0. Konačno je delovala raspoloženo da meč što pre okonča trijumfalno, pa je pri 5:1 i servisu Ruskinje došla do izjednačenja u setovima, da bi uzbro opet olako pala u letargiju.

Početak odlučujućeg seta je obećavao, pri servisu Jelena nije izgubila ni poen, dok je sledeći put prvu brejk šansu Rodina pretvorila u vođstvo od 2:1.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jelana Janković kraljica drame: Bravoruzan preokret za treće kolo Vimbldona (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2015

Srpkinja bolja od Ruskinje Rodine, u subotu je čeka duel sa aktuelnom šampionkom Kvitovom..Maraton na premijeri, maraton i u drugom kolu, ali Jelena Janković i dalje trči po travi Vimbldona! Nekada prva teniserka sveta je u jooš jednom trileru savladala Jegveniju Rodinu i plasirala se u treću rundu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.