Navaro za 2:0, Španija blizu pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2016, 06:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navaro za 2:0, Španija blizu pobede

Teniska reprezentacija Srbije gubi od Španije sa 0:2, u prvom kolu Svetske grupe B Fed kupa, pošto je u Kraljevu Ivana Jorović izgubila od Garbinje Muguruse u dva seta 3:6, 1:6, dok je Karla Suarez Navaro pobedila  Jelenu Janković sa 6:4, 6:2.

Peta teniserka sveta Mugurusa je na početku prvog seta vezala dva brejka i povela sa 4:0. Jorović, 174. na WTA listi, je zatim u šestom gemu napravila brejk i posle gema na svoj servis smanjila na 3:4, ali je Mugurusa uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da zaustavi nalet protivnice, osvojila je dva uzastopna gema i povela u meču.

Mugurusa je u drugom setu potpuno nadigrala Jorović, koja je protivnici pružila veliki otpor samo u poslednjem, sedmom gemu. Ona je tada uspela da sačuva šest meč lopti, ali više od toga nije mogla, pa je izgubila posle sat i 17 minuta.

Navaro za 2:0, Španija blizu pobede

Ženska teniska reprezentacija Španije posle prvog dana vodi sa 2:0 protiv Srbije u Kraljevu u duelu prvog kola Svetske B grupe FED kupa.

Španiji je drugi poen donela Karla Suarez Navaro pobedom nad Jelenom Janković sa 6:4, 6:2.

Prema najavama, sutra su na programu mečevi Janković - Muguruza i Jovanovski - Suarez Navaro, kao i dubl u kom će se sastati Jorović i Nina Stojanović protiv Lare Araubarene i Lurdes Domingez Lino.

Pobednik duela igraće u plej-ofu za povratak u Svetsku grupu, a poraženi za opstanak u B grupi.

Jorović: Zadovoljna sam, Mugurusa je iskusnija

Mlada srpska teniserka Ivana Jorović izjavila je danas da je zadovoljna kako je odigrala protiv znatno iskusnije Garbinje Muguruze iz Španije, nakon što je poražena u Kraljevu sa 6:3, 6:1.

Selektor srpskog tima Tatjana Ječmenica odlučila je umesto najavljene Bojane Jovanovski priliku pruži 18-godišnjoj teniserki, koja je pružila sasvim solidnu partiju protiv dosta bolje rangirane Muguruzove.

"Drago mi je što sam pružila solidan otpor Muguruzi i zadvoljna sam kako sam odigrala. Zahvalila bih se selektoru Tatjani Ječmenici što je odlučila da mi pruži šansu. Muguruza je sjajna igračica, među 10 najboljih na svetu i ima mnogo iskustva", rekla je Jorović posle meča.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković,   Nina Janković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FED KUP: Srpkinje ruše Španiju

Izvor: HotSport.rs, 06.Feb.2016

Duel ženskih reprezentacija Srbije i Španije u prvom kolu Svetske grupe B Fed kupa otvoriće meč Bojane Jovanovski i Garbinje Muguruse.. . Meč između Jovanovski i Muguruse igra se danas od 13.00 u Kraljevu, a nakon tog duela na teren će Jelena Janković i Karla Suares Navaro.. Drugog dana, u nedelju...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.