Mugurusa bolja od Jelene, poraz i dubla za maksimalni trijumf Španije!

Izvor: RTS, 07.Feb.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mugurusa bolja od Jelene, poraz i dubla za maksimalni trijumf Španije!

Janković - Mugurusa 0:2 (3:6, 4:6). Fed kup reprezentacija Španije pobedila je u Kraljevu selekciju Srbije, nakon što je Gabrinje Mugurusa bila bolja od Jelene Janković sa 2:0 u setovima, i time donela nedostižno vođstvo svojoj zemlji od 3:0. Priliku da ublaže poraz imale su Ivana Jorović i Nina Stojanović ali su i one poražene od Lare Aruabarene i Ludrese Domingez sa 2:1 po setovima 4:6, 7:6 (8:6), 10:7. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Teniska reprezentacija Srbije igraće u baražu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa, pošto je selekcija Španije danas u Kraljevu povela sa nedostižnih 3:0.

Odlučujući, treći bod u duelu prvog kola Španiji je donela Garbinje Mugurusa, koja je savladala Jelenu Janković u dva seta - 6:3, 6:4.
Prva dva boda Španiji su juče donele Mugurusa i Karla Suares Navaro pobedama nad Ivanom Jorović, odnosno Jelenom Janković.
Janković je dobro otvorila današnji meč u Kraljevu, odmah u prvom gemu je imala tri brejk lopte, ali je Mugurusa uspela da se odbrani. Ono što tada nije pošlo srpskoj teniserki za rukom jeste u trećem gemu kada je oduzela servis protivnici i povela sa 2:1.

Tu prednost, međutim, Janković nije dugo zadržala, pošto je Mugurusa već u narednom gemu vratila brejk, a potom napravila još jedan u šestom gemu, što joj je bilo dovoljno za prednost od 1:0 u setovima.
Kao i prvi, Janković je na isti način otvorila i drugi set. Napravila je brejk i povela sa 2:0, ali nije uspela da ga potvrdi, pa je španska teniserka odmah uzvratili ribrejkom.
Obe teniserke su nakon toga bile sigurne na svoj servis, sve do devetog gema, kada je Mugurusa napravila odlučujući brejk i tako donela pobedu svojoj reprezentaciji.
Španija će, nakon ove pobede, igrati u plej-ofu za povratak u Svetsku grupu, dok Srbiju čeka borba za opstanak u B grupi.
Priliku da ublaže poraz Srbije imale su Ivana Jorović i Nina Stojanović sjajno su počele meč osvojile prvi set sa 6:4. Potom suu drugom setu u tri navrata uspele da vrate brejk i izbore ta-brejk, međutim špankinje su imale više koncentracije i dobile ovaj period sa 8:6.
U odlučujućem produženom taj-brejk setu protivnice su ponovo bolje snašle, iskoristile su greše naših teniserke i trijumfovale rezultatom 10:7.
Tok meča: 

14.30 - Kraj drugog seta, 6:4 za Mugurusu i pobeda od 2:0. 
14.24 - Brejkom u devetom gemu drugog seta Mugurusa dolazi na korak od pobede - vodi 5:4 i servira. 
14.00 - Uzvraća španska teniserka sa dva vezana gema - 2:2. 
13.55 - Odličan početak Jelene u drugom setu, koja pravi brejk i vodi sa 2:0. 
13.48 - Kraj prvog seta, osvojila ga je Gabrinje Mugurusa sa 6:3. Težak zadatak je pred Jelenom...
13.34 - Novi brejk za Mugurusu, koja sada vodi sa 4:2. 
13.24 - Ekspresno uzvraća španska igračica, već je 2:2! 
13.20 - Evo brejka za Jelenu i Srbiju - 2:1 i servis! 
13.11 - Počeo je meč, prva servira Mugurusa. 
Pogledaj vesti o: Nina Janković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.