Kada navijači Milana otpevaju Youll never walk alone!

Izvor: RTS, 14.Apr.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada navijači Milana otpevaju "You'll never walk alone"!

"Đuzepe Meaca" odala počast žrtvama Hilsboroua. Jelena napredovala na VTA listi. Nole čeka Montanjesa na startu Monte Karla. Juve slavio u Udinama. Stefano Domenkali nije više šef Ferarija. Bajern dovodi Rodea i ne pušta Mandžukića. Mladi Jokić solidan u porazu "tima sveta" od selekcije SAD. Čelsi se više ništa ne pita, smatra Džon Teri. Navijači Barse vređali igrače nakon poraza od Granade. Leandro Paes igra u Dejvis kupu protiv Srbije. Inter želi Toresa. Felps prekida penziju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 

22.37 - Juventus savladao Udineze sa 2:0 (2:0) u poslednjem meču 33. kola Italijanske lige. Strelci za „staru damu" bili su Đovinko u 16. i Lorijente u 26. minutu susreta.

21.49 - Državni tužioci Austrije optužili su bivše fudbalere Dominika Tabogu i Sanela Kuljića, kao i "druge osobe" za nameštanje mečeva. Skandal sa korupcijom potresao je u novembru prošle godine Austriju. Tužioci nisu želeli da otkrivaju nikakve druge detalje o slučaju i obećali su da će to učiniti sledeće nedelje. Istražitelji su ispitali 20 aktivnih i penzionisanih fudbalera u Austriji o umešanosti u nameštanje barem 17 prvenstvenih utakmica od 2004. godine, uključujući i devet mečeva iz tamošnje prve lige. Od tih mečeva, tri su odigrana ove sezone.

21.02 - Vlasnik NASKAR tima Džin Has objavio je da namerava da u naredne dve godine pokrene tim zaFormulu jedan. Vlasnik tima Stjuart-Has kazao je novinarima da će se tim za F1 zvati Has Formula. On je rekao da će "u naredne četiri nedelje" znati da li će tim početi da se takmiči 2015. ili će čekati 2016. To najviše zavisi od toga koliko će timu trebati vremena da nađe proizvođača motora. "Ne bih ovo radio kad bih mislio da neću uspeti. Ali, to je izazov - dokazati drugim ljudima da nisu u pravu", rekao je Has.

19.45 - Teniski Fed kup tim Srbije odradio je prvi trening u Bukureštu, gde 19. i 20. aprila gostuje domaćoj selekciji Rumunije u meču plej-ofa za u opstanak Svetskoj grupi 2 tog takmičenja. Najveći deo tima Srbije stigao je u glavni grad Rumunije, a nedostaju Ana Ivanović i Jovana Jakšić, koje će se ekipi priključiti u sredu, odnosno četvrtak, preneo je nacionalni teniski savez.

19.05 - Najtrofejniji olimpijac svih vremena Majkl Felps vratiće se takmičarskom plivanju, iz kojeg se povukao posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Plivački savez SAD objavio da će na mitingu u gradu Mesa u Arizoni od 24. do 26. aprila, pored tog osvajača 22 olimpijske medalje, učestvovati još dvoje "zlatnih" olimpijaca - Rajan Lokti i Kejti Ledeki.

18.57 - Odbrambeni igrač minhenskog Bajerna, Rafinja, kažnjen je suspenzijom na tri utakmice zbog isključenja na derbiju 30. kola Bundes lige protiv Borusije Dortmund u subotu. Rafinja je zaradio crveni karton u samom finišu meča kojeg je Bajern izgubio sa 3:0, nakon što je uhvatio za lice protivničkog igrača Henrika Mhitarjana prilikom rasprave.

18.32 - Nemački sud osudio je hrvatskog državljanina Anta Šapinu do pet godina zatvora zbog nameštanja fudbalskih utakmica, šest meseci manje od njegove prethodne kazne.Na smanjenje kazne je uticala Šapinova saradnja sa vlastima. Drugooptuženom u velikoj kladioničarskoj aferi, Mariju Cvrtaku, takođe je smanjena kazna za šest meseci. SŠapina i Cvrtak bili su među šestoricom optuženih za manipulaciju mečeva širom Evrope, a priznali su nameštanje za više od 20 utakmica. Šapina je pre presude priznao umešanost u sličan kladioničarski skandal 2005. godine, u koji je bio uključen i bundesligaški sudija Robert Hojcer.

18.00 - U ovim dresovima će naredne sezone igrati fudbaleri Olimpika iz Liona.

17.12 - Fudbaler Partizana Danko Lazović ima jaku distorziju skočnog zgloba, a golman Milan Lukač ima lakšu povredu ramena, rekao je klupski lekar Ilija Rosić. Partizan je u subotu pobedio Javor u Ivanjici sa 1:0, a taj meč zbog povreda nisu završili Danko Lazović i golman Milan Lukač. "Danko Lazović ima jaku distorziju skočnog zgloba. Koleno nije povređeno. Nalazi se na fizikalnoj terapiji. Milan Lukač ima lakšu povredu mišića ramena. I on je fizikalnoj terapiji", rekao je doktor Rosić.

16.52 - Aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker ponovo je izabran na funkciju na današnjoj vanrednoj skupštini te organizacije, a na mesto prvog potpredsednika došao je Zdravko Mamić iz zagrebačkog Dinama. Mamić, kontroverzni prvi čovek hrvatskog šampiona, izabran je na Šukerov predlog.

16.11 - Crvenoj zvezdi bi uteha za činjenicu da je kršila finansijski fer-plej mogla da bude u tome što je još dvadesetak klubova pod posebnom lupom. Kako prenosi "Skaj sports" pozivajući se na izvore iz Niona, broj klubova koji se sumnjiče za kršenje finansijskog fer-pleja UEFA je od februara do danas pao sa 76 na svega dvadesetak, ali se njihovima imena ne navode. Ovim se potvrdilo da je akcija evropske "kuće fudbala" oko uvođenja reda dala rezultate, a njeni pravi efekti se očekuju u periodu od 2015. do 2018. godine kada će stupiti na snagu nova ograničenja. 

15.35 - Generalni direktor Intera Marko Fasone potvrdio je da je fudbaler Čelsija Fernando Tores jedan od igrača za koje je zainteresovan taj italijanski klub. Predsednik Intera je ranije kazao da bi Tores bio dobro rešenje, a Fasone je naveo da klub razmišlja o nekoliko opcija i da tek treba da odluči koji fudbaler će mu biti glavna meta u prelaznom roku. "Tores je jedan od igrača za kojeg smo zainteresovani. U dogledno vreme ćemo znati na koje pojačanje ćemo se fokusirati... Sada nam je glavni cilj da obezbedimo mesto u Ligi Evrope. Bio bi veliki problem da ne igramo u Evropi dve godine uzastopno", rekao je Fasone.

15.20 - Bivši trener Juventusa Marćelo Lipi veruje da torinska Stara dama sledeće sezone može da osvoji Ligu šampiona. "Juventus je ekipa koja ima veliki potencijal. Nastavlja da raste i da jača. Verujem da sledeće sezone mogu do same završnice u Ligi šampiona, ali naravno, pod uslovom da imaju sreće u žrebu. Juventusu je potrebno još par pojačanja i da prenesu pobednički mentalitet iz Italije u Evropu sledeće sezone. Kod kuće dominiraju već tri godine i to samopouzdanje im je potrebno u Ligi šampiona", rekao je Lipi za „Tutosport".

14.55 - Kapiten Barselone Karles Pujol rekao je da nije promenio odluku i da će na kraju sezone otići iz kluba, uprkos tome što je ekipa sa Nou Kampa dobila zabranu dovođenja novih igrača. "Nisam se predomislio. Ostao bih da mogu da pomognem, ali teško da ću moći da se vratim u staru formu i pružam najbolje partije. Ne mogu da prihvatim još jednu ovaku godinu. Nisam još doneo odluku gde ću nastaviti karijeru, videću kada se završi sezona", rekao je Pujol na konferenciji za medije.

14.38 - Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta Sebastijan Rode karijeru će nastaviti u Bajernu iz Minhena, saopštio je aktuelni prvak Evrope i Nemačke. Rode je potpisao četvorogodišnji ugovor i na leto će preći na Alijanc Arenu. "Veoma sam srećan zbog transfera. Bajern je naredni korak u mojoj karijeri. ZZelim da napredujem i osvojim mnogo trofeja sa budućim saigračima", rekao je 23-godišnji Rode. On je u Ajntraht došao 2010. iz Ofenbaha za 300.000 evra i do sada je u Bundesligi odigrao 28 utakmica. 

13.55 - Šef ekipe Ferarija u Formuli 1 Stefano Domenikali podneo je ostavku na tu funkciju, a zameniće ga Marko Matijaći, saopštio je italijanski tim. Domenikali se povukao posle šest godina, a razlog za ovu odluku su loši rezultati Ferarija na početku sezone. "Svaki čovek u profesionalnoj karijeri dođe do trenutka kada mora da pokaže hrabrost u donošenju teških odluka. Vreme je za važnu promenu. Kao šef ekipe, preuzimam odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo. Doneo sam ovu odluku sa ciljem da prodrmam ekipu", rekao je Domenikali za sajt Ferarija. On je u italijanskoj ekipi zamenio Žana Toda na kraju 2007. godine, a u prvoj sezoni Domenikali je predvodio Ferari do titule svetskog prvaka u konkurenciji konstruktora. Ipak, u konkurenciji vozača Ferari nije imao uspeha u prethodnom periodu. Poslednju pobedu za Ferari ostvario je Fernando Alonso na trci za Veliku nagradu Španije pre skoro godinu dana. Posle prve tri ovosezonske trke Ferari zauzima petu poziciju na tabeli konstruktora sa samo 33 osvojena boda.

13.27 - Najbolji srpski teniser Novak Đoković odbranu titule na Mastersu u Monte Karlu počeće protiv Španca Alberta Montanjesa, koji je u prvom kolu pobedio Benoa Pera iz Francuske sa 7:5, 4:6, 6:2. Đoković je kao drugi nosilac bio slobodan na početku, dok je Montanjes, trenutno 57. igrač na svetu u glavni žreb turnira u Monte Karlu došao iz kvalifikacija. To će biti njihov šesti međusobni susret i srpski teniser vodi sa 5:0 u pobedama. Poslednji put igrali su prošle godine na Mastersu u Rimu i Đoković je bio bolji sa 6:2, 6:3. 

13.00 - Indijski teniser Leander Paes rekao je da će igrati za Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje u duelu protiv Srbije. Srbija će gostovati Indiji u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis Kupa. "To je važan duel. Nikada nisam zazirao od igranja za svoju zemlju. Nikada. Uvek ću biti spreman da se odazovem", rekao je Paes za indijske medije odgovarajući na pitanje da li će biti u timu za meč protiv Srbije. Vest o tome da će Paes igrati za Indiju dolazi samo nekoliko dana pošto se njegov kolega iz reprezentacije, takođe specijalista za dubl, Maheš Bupati stavio na raspolaganje selektoru za meč Srbije. Duel između Indije i Srbije igraće se od 12. do 14. septembra.

12.45 - Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je da ima poverenje u Lionela Mesija, iako argentinski fubaler nije bio na prepoznatljivom nivou na poslednja dva susreta protiv madridskog Atletika i Granade. "Sve je u redu sa Mesijem. Ne sumnjam u njega. Razmazio nas je partijama u poslednjih nekoliko godina, navikli smo da pravi magične poteze, ni iz čega postigne gol i odluči utakmicu. Nemamo razloga za optimizam zbog poslednja dva rezultata, ali čeka nas finale Kupa Kralja i nadam se da će Leo da nam ponovo donese radost", rekao je Zubizareta.

12.35 - Navijači Barselone, razmaženi godinama uspeha i žetvama trofeja, teško podnose novija posrtanja svoje ekipe. Vrlo je moguće da Katalonci sezonu završe samo sa peharom u Superkupu Španije, što apsolutno nikoga ne bi zadovoljilo. Zbog toga su se pristalice okupile, nakon poraza od Granade, kako održale "bukvicu" igračima. Neki od njih su zastali da porazgovaraju sa besnim fanovima, drugi su, kao Lionel Mesi, samo prošli...

12.20 - Kapiten Čelsija Džon Teri rekao je da je za "plavce" najvažnije da nastave da pobeđuju u Premijer ligi, ali je priznao da ne drže sudbinu u svojim rukama kada je u pitanju šampionska trka. "Veoma je teško, ali i značajno da nastavimo sa trijumfima u ligi. Ipak, sada ne držimo stvari u svojim rukama. I dalje nam je potrebno da Siti izgubi ili odigra nerešeno u jednoj utakmici, a čeka nas i gostovanje Liverpulu. Biće ovo težak završetak sezone za nas", rekao je Teri za sajt kluba.

12.00 - Fudbaler Kjeva Ivan Radovanović rekao je da je njegova ekipa zabeležila veoma važnu pobedu protiv Livorna i dodao da već u narednom meču ima priliku da osigura opstanak u Seriji A. "Veoma bitna pobeda protiv Livorna i to u gostima. Pokazali smo da smo pravi kada je najteže. Utakmica je bila izuzetno teška jer je ulog bio veliki, oni bi nas pobedom prestigli, što bi nam prilično zakomplikovalo situaciju u borbi za opstanak", rekao je Radovanović. "Sada smo na pet poena od Livorna i već u subotu imaćemo priliku da overimo opstanak i to kod kuće, protiv još jednog konkurenta, Sasuola. Tako da je apsolutno sve na nama".

11.50 - Fudbaler Mančester Sitija Martin Demikelis rekao je da šampionska trka u Premijer ligi nije završena uprkos porazu njegovog tima od direktnog konkurenta Liverpula sa 3:2. "Nismo dobro počeli meč, ali smo u nastavku popravili igru i bili smo bolji tim više od 45 minuta. Nismo zadovoljni zbog rezultata, možda je pravednije bilo da se meč završio nerešeno, ali ima još dosta da se igra. Nadam se da ćemo do kraja dobiti sve utakmice, a Liverpul napraviti kiks", rekao je Demikelis.

11.30 - Nikola Jokić, mladi centar Mega Vizure, bio je deo juniorskog „tima sveta" koji je u tradicionalnom duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama izgubio rezultatom 84:73. Jokić je na terenu proveo 15 minuta, a za to vreme je postigao pet poena. Nije ga najbolje služio šut, ali je uhvatio sedam lopti. Ima je još po jednu „krađu" i blokadu. Ova utakmica se održava od 1995. godine, a na njoj su učestovali neka od najvećih imena evropske i američke košarke.

11.10 - Organizovano navijanje često prati stigma huliganizma. Da nije sve tako crno kako ponekad želi da se prikaže, pokazali su navijači Milana na meču sa Katanijom kada su, u čast žrtava na Hilsborou, otpevali čuvenu Liverpulovu himnu...

10.50 - Sportski direktor Bajerna Matijas Zamer rekao je da je napadač Mario Mandžukić veoma važan za ekipu i da šampion Evrope nema nameru da proda hrvatskog reprezentativca na kraju sezone. Nemački mediji prethodnih meseci spekulisali su o odlasku Mandžukića, pošto će napad Bajerna na leto pojačati Robert Levandovski. "Neka se drugi klubovi ni ne trude da dođu do Mandžukića. On je neverovatno važan za Bajern. Često kažem, naravno u pozitivnom smislu, da igra kao životinja. Neverovatno je koliko mnogo radi i trči za ekipu na svakoj utakmici. Protivnici uvek pokušavaju da ga isprovociraju", rekao je Zamer za televiziju Skaj.

10.30 - Jedan čovek, čiji identitet nije saopšten, umro je nakon što je prošao cilj na maratonu u Londonu. Njemu je odmah ukazana medicinska pomoć, ali nije bilo spasa. Organizatori maratona nisu želeli da saopšte više detalja o tom događaju. "Nećemo saopštavati bilo kakve detalje o ovom tragičnom događaju. Molimo vas za razumevanje, naša prva briga sada je porodica preminulog", navodi se u saopštenju organizatora.

10.00 - Srpska teniserka Jelena Janković je, posle plasmana u finale turnira u Bogoti, popravila plasman za jednu poziciju na danas objavljenoj WTA listi, pa sada zauzima osmo mesto, dok je Marija Šarapova pala za jednu poziciju. Ana Ivanović je i dalje 12. teniserka sveta sa 3.280 boda.Bojana Jovanovski je, kao i prošle nedelje na 39. mestu sa 1.300 bodova, dok je Jovana Jakšić bolja za jednu poziciju i zauzima 105. mesto na WTA listi sa 602 boda.

09.40 - Među prvih deset tenisera nije bilo većih promena u odnosu na prošlu nedelju. Srpski teniser Novak Đoković zadržao je drugo mesto na danas objavljenoj ATP listi, baš kao i Janko Tipsarević koji je na 90. poziciji, dok je Dušan Lajović pao za tri mesta i sada je 79. teniser sveta. Đoković je drugi sa 11.680 bodova i za prvim teniserom sveta, Špancem Rafaelom Nadalom zaostaje, kao i prošle nedelje, 2.050 bodova.

08.50 - U nastavku NBA lige odigrano sedam utakmica a Lejkersi su opet bili „mera za potkusurivanje". Memfis je u Los Anđelesu savladao domaći tim sa 102:90 i "preskočio" pretposlednju stepenicu ka plasmanu u plej of. Dve utakmice pre kraja ligaškog dela šampionata Memfis ima 48 pobeda i 32 poraza, i zauzima 8. mesto u Zapadnoj konferenciji, a direktan suparnik Feniks je sa pobedom manje i porazom više na 9. mestu. Upravo duel ta dva tima u Feniksu, koji će se igrati u noći između utorka i srede, mogao bi da otkloni sve dileme koji će od njih ući u doigravanje za titulu prvaka.

08.00 - Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher pokazuje male znake napretka u oporavku od teške povrede zadobijene u nesreći krajem prošle godine na skijanju. "Postoje trenuci kratke svesti i on pokazuje male znake napretka", izjavila je Šumaherova menadžerka Sabine Kem nemačkoj televiziji ARD, a prenosi AFP. Ona je dodala da "postoje trenuci kada je budan i svestan". Prema njenim rečima, Šumaherovu porodicu najviše uznemirava citiranje pojedinih lekara u medijima i "njihove neistine".

00.00 - Fudbaleri Olimpika iz Liona savladali su lidera prvenstva Pari Sen Žermen sa 1:0 u derbiju 33. kola francuske Lige 1. Gostujući PSŽ, koji je igrao bez najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića, ostao je na prvom mestu na tabeli, jer mu je ovo tek drugi poraz u prvenstvu. PSŽ ima 10 bodova više od drugoplasiranog Monaka, dok se Lion približio četvrtoplasiranom Sent Etjenu na samo dva boda.

Danas se igra poslednja utakmica 2. kola košarkaške Superlige Srbije u kojoj se od 19 časova sastaju Borac i Partizan. Na fudbalskim terenima italijanskog i španskog prvenstva igraju se preostale utakmice 33. kola između Udinezea i Juventusa, odnosno Atletik Bilbaoa u Malage.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković,   Dejvis kup

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.