Jelena - dole, gore, pa eliminacija!

Izvor: Mondo, 26.Maj.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena - dole, gore, pa eliminacija!

Jelena Janković završila je učešće ove godine na Rolan Garosu već u prvom kolu, što joj je najlošiji rezultat u Parizu u poslednjih deset godina

Foto: Guliver/Getty images/Chris Hyde

Jelena Janković praktično nije ni raspakovala kofere u Parizu, a već je završila takmičenje na drugom grend slemu sezone.

Srpska teniserka poražena je odmah na startu Rolan Garosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

U prvoj rundi izgubila je od Bugarke Sesil Karatančeve, 106. igračice sveta, rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Jeleni Janković to je bila najranija eliminacija na prestižnom teniskom turniru u Parizu u poslednjih deset godina.

Džej Džej je poslednji put završila učešće u prvom kolu Rolan Garosa 2005. godine, tokom trećeg nastupa u karijeri na tom turniru. Tada je bolja od nje bila Izraelka Ana Smašnova, a godinu pre toga na startu ju je izbacila Italijanka Silvija Farina Elija.

Nakon toga Jelena je još deset puta učestvovala na turniru u Parizu, ali je uvek sa uspehom prolazila prvo kolo, a čak tri puta igrala je i u polufinalu. Prošle godine elimnisana je u četvrtoj rundi od Sare Erani iz Italije.

Karatančeva je posle serije brejkova na startu meča (po dva sa obe strane) u osmom gemu napravila ključnu prednost (5:3), a zatim vezala još pet gemova u nizu i povela sa 4:0 u drugom setu. Kada se činilo da je to dovoljna zaliha za trijumf, Jelena se u svom prepoznatljivom stilu razigrala, ali - kasno.

Posle 1:5, uspela je da zabeleži brejk, spasi dve meč lopte, smanji rezultat na 4:5, ali ne i da napravi preokret.

Bugarka, koja je do plasmana u glavni žreb turnira stigla nakon uspešno odrađenih kvalifikacija, zabeležila je tako drugu pobedu protiv Džej Džej u karijeri.

Prvi put slavila je pre tačno decenije na turniru u Moskvi u njihovom prvom međusobnom odmeravanju snaga.

Karatančeva, kojoj je najbolji plasman u Parizu četvrtfinale još davne 2005. godine, u drugoj rundi takmičenja odmeriće snage sa pobednicom meča Irina Falkoni (SAD) - Manon Arkanđoli (Francuska).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.