Jankovićeva preko Zigemund posle maratona

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2017, 05:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva preko Zigemund posle "maratona"

U prvom kolu Australijan opena jedina srpska predstavnica u ženskom delu kostura Jelena Janković je savladala Nemicu Lauru Zigemund rezultatom 6:1, 1:6, 6:4, posle dva sata i 39 minuta borbe.

Srpska teniserka je posle velike borbe uspela da nemačku igračicu, pa će u narednom kolu igrati protiv još jedne Nemice Julije Gerges.

Jelena je odlično počela meč, dobro se kretala, dok je Nemica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bila nervozna i mnogo je grešila. Srpska teniserka odmah je stigla do brejka, a peti gem bio je prelomni - Jelena je vodila sa 3:1, propustila je dve vezane brejk šanse, ali je u nastavku u više od deset minuta dugom gemu ipak stigla do brejka, posle duple greške Zigemund (4:1). Uz jedan neverovatni poen u kojem je stigla "nemoguće", Jankovićeva je napravila novi brejk i osvojila prvi set sa 6:1.

Zigemund je uzvratila na startu drugog seta, zaigrala je agresivnije i počela da pogađa, mada je u nekoliko navrata imala i sreće. Prva tri gema drugog seta bili su neizvesni, svaki put igralo se na razliku, ali je Nemica dobila sva tri, uz dva brejka. Jelena je vratila jedan brejk, u narednom gemu povela je sa 40:15 i činilo se da će vratiti ravnotežu, ali je skupo platila greške i Zigemund je povela sa 4:1. Baš kao u prvom setu, peti gem bio je presudan, samo u korist Nemice - istina, imala je JJ dve brejk šanse u šestom gemu, ali je Zigemund uzela i taj i sledeći gem za 6:1.

U trećem gemu trećeg seta Jelena je napravila brejk, a u narednom gemu spasla je tri brejk lopte, dve zahvaljujući odličnim servisima, da bi gem zavrsila bekhend paralelom za vođstvo 3:1. Zigemund je spasla nekoliko brejk lopti i onda vratila brejk za 3:3. Bio je to prvi od četiri uzastopna brejka, obe teniserke mučile su se sa sve toplijim vremenom, ali Jelena je vodila sa 5:4 i servirala za meč. Na 30:30 poslala je mudro slajs servis i došla do meč lopte, a u narednom poenu je visokom lopticom zbunila rivalku koja šalje loptu u mrežu za konačnih 6:4 posle dva časa i 37 minuta borbe.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jelena Janković posle maratona savladala Nemicu i prošla u 2. kolo Australijan opena!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017

Jelena Janković je u 2. kolu Australijan opena! Srpska teniserka je posle velike borbe koja je trajala dva sata i 39 minuta, savladala Nemicu Lauru Zigemund sa 6:1, 1:6, 6:4 u 1. kolu turnira u Melburnu. U narednoj rundi očekuje borba protiv još jedne Nemice, Julije Gerges...Srpkinja je odlično počela...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.