Izvor: Danas, 19.Sep.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva eliminisana na startu

Beograd - Jelena Janković izgubila je od Španjolke Garbine Muguruze u osmini finala 2:0 (7:6, 6:4). Jelen ipak neće napustiti Tokio odmah, uprkos činjenici da u ovom gradu često gubi, jer je bila uspešna na startu dublova.

Iako je 11. teniserka sveta, ovo je Jeleni bio prvi poraz od 20-godišnje Španjolke, koju je u prvom međusobnom duelu pobedila (Rolan Garos 2013. godine) rezultatom 2:0 (6.3, 6:0). Muguruza je trenutno 26. igračica sveta.

Početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << meča je bio uspešan, jer je Jankovićeva već u prvom gemu napravila brejk, a potom nastavila sa dobrim servisom. Španjolka nije uspela na početku da izjednači, ali usledio je preokret u finišu seta. Usledila su tri gema u kojima je napravljen brejk, a za nijansu je bila bolja Muguruza koja je uspela da se izbori za taj-brejk.

Jelena je krenula dobro, izborila se i povela sa 2:0 uz mini-brejk, ali Garbin je preokrenula rezultat i to tri putra oduzimajući servis Jankovićevoj, ubrzo došavši do rezultata 7:4.

Iako se Srpkinja borila da izjednači, sličan ritam pratio je i drugi set, Španjolka prva stiže do brejka sa 3:1, a zatim odnosi i pobedu sa 6:4 nakon sat i 59 minuta igre.

Uz velike napore Jelena nije stigla do četvrtfinala, u kome će igrati Španjolka Garbin Muguruza i Australijanka Kejsi Delakva.

Srbija ipak i dalje ima predstavnika u singlu, jer će četvrtfinale igrati Ana Ivanović.

Jakšićeva poklekla u Albukerkiju

Jovana Jakšić nije uspela da prebrodi prvo kolo turnira u Albukerkiju. Poljakinja Paula Kanija bila je ubedljivo bolja od Jakšićeve još od početka meča sa 2:1 (1:6, 7:6, 7:6). Jovana Jakšić je na ovom ITF turniru bila postavljena za četvrtog nosioca.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković,   Japan

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.