Jankovićeva: Osećam se kao krava kad napuni kofu mlekom, pa udari nogom i prospe sve to

Izvor: Press, 01.Sep.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva: Osećam se kao krava kad napuni kofu mlekom, pa udari nogom i prospe sve to

Nalet pozitivne energije i šampionskih ambicija Jelene Janković na Ju-Es openu naleteo je punom snagom na zid 17-godišnje Belinde Benčić, i - razbio se. Naša teniserka je izgubila meč osmine finala Otvorenog prvenstva Amerike od mlade Švajcarkinje 7:6 (8:6), 6:3, posle sat i 12 minuta na terenu.
Imala je šanse Jankovićeva, vodila je 5:3 u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << setu, potom i servirala za vođstvo od 1:0, ukazala joj se i set lopta, ali je ispustila te prilike. Ubrzo se sve okrenulo protiv nje, Benčićeva je nastavila da igra konstantno dobro i da pogađa vinere (ukupno 30), čime je iznenadila Jelenu.
- Imala sam sve pod kontrolom, ali je u završnici tog prvog seta na 5:4 ona kao iz očaja vraćala, pogađala je ritern. Taj jedan poen, možda i ključni, je zakačio liniju, skliznula je loptica. Nije išlo kada mi je trebalo, koliko god da sam želela. Pritom, žurila sam u tim momentima, trebalo je da budem strpljivija. Htela sam što pre da završim set. Promašila sam i volej u taj-brejku, bio je i to bitan detalj. Nisam odigrala dovoljno dobro te najbitnije poene i sve se okrenulo na njenu stranu - objašnjava Džej Džej.

Loše je odrađen "skauting" protivnice, istakla je Jelena posle meča.
- Nisam znala kako igra i reaguje u određenim trenucima. Udara ravno, forsira paralele, za razliku od većine teniserki. Nekad nerezonski gađa paralele iz oba udarca, na šta mi je bilo teško da se naviknem. Morala sam dosta da pazim na to. Pritom, nije imala šta da izgubi, mlada je. Sa druge strane, sama sam kriva što sam izgubila. Ne mogu da nađem opravdanje za poraz. Osećam se kao kada krava napuni kofu mlekom, pa udari nogom i prospe sve to.
Utisak je da je propuštena prilika da Jelena ostvari odličan rezultat u Njujorku, jer ju je čekao meč sa Kineskinjom Peng, a i ostatak "kostura" je bio "otvoren".
- Još me to više boli. Svaki put kad se žreb otvori, i ostanu neke slabije igračice, desi se nešto ovako. Nisam se nadala ovom porazu, sto odsto sam mislila da idem dalje, da je ovo moja godina. Ali, nisam bila u pravu. Sve je otišlo nizbrdo na turniru.
U jednom trenutku susreta Jankovićeva je dobacila svom boksu da joj pomogne i kaže šta da igra i promeni...
- Umorila sam se fizički, počela sam da srljam, opadao mi je servis i udarci. Zbog vlage su loptice bile teže i poeni duži. Sporija je igra u toku noći. Bila sam zalepljena u haljini od te vlage. Uslovi skroz drugačiji od onog u čemu sam igrala u prethodnim kolima. Izgubila sam koncept igre u jednom trenutku.
Nije želela Jelena da detaljiše o onom što je čeka u nastavku sezone.
- Nisam se nadala porazu ovde, pa još ne znam kakav mi je plan za dalje. U svakom slučaju, svejedno mi je hoću li igrati Singapur, kao završni turnir, ili ne. Ovde sam htela da igram najbolje što mogu, ne u Singapuru - zaključuje Džej Džej.
SREĆNA SAM ZBOG ALEKSANDRE
JELENA je i mentor Aleksandri Krunić, sa kojom se svaki dan sretala u Njujorku. Naša mlada teniserka je sinoć igrala meč protiv Viktorije Azarenko u osmini finala.
- Srećna sam zbog Aleksandre. Odigrala je odličan turnir. Pričala sam sa njom svaki dan, govorili smo i o taktici, tenisu. Odlično se poznajemo. Ona je jako dobra osoba, mlada i perspektivna igračica. Drago što je uspela da se probije iz tih kvalifikacija, napravi korak dalje i shvati da može da se takmiči sa najboljima na svetu. Neka nastavi da veruje u sebe

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.