JELENA JANKOVIĆ OGORČENA: Karte su bile skupe, a da sam mogla pustila bih sve ljude u dvoranu

Izvor: Kurir, 07.Feb.2016, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JELENA JANKOVIĆ OGORČENA: Karte su bile skupe, a da sam mogla pustila bih sve ljude u dvoranu

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da veruje da bi navijači napunili dvoranu u Kraljevu da su karta za meč protiv Španije bile jeftinije.

Srbija je poražena od Španije 4:0 u meču prvog kola Svetske grupe B Federejšn kupa. Jankovićeva je odigrala dva meča i oba izgubila od Karle Suarez Navaro i Garbine Muguruze. Jankovićeva je protiv Muguruze odigrala 50. meč za Srbiju.

"Stvarno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mi je čast, veoma sam ponosna, nisam znala da sam toliko mečeva odigrala za svoju zemlju. Veliki sam patriota, uvek sam volela da branim boje svoje zemlje. Ponosim se što sam Srpkinja i što predstavljam Srbiju na najbolji način. Čast mi je što sam odigrala tolike mečeve i pomogla ovom timu. Žao mi što to nisam uspela u meču protiv Španije, dala sam sve od sebe i dala sam koliko sam mogla. Igrala sam protiv dve igračice koje su među prvih 10 i u top formi. Mislim da meni treba vremena da uđem u formu, jer se vidi da imam dosta oscilacija. Odigram dobro nekoliko poena, a onda padnem. Za ovaj nivo igre potreban je kontinuitet. Ovo su nijasne, a one su odlučivale. Da sam bila dosta spremnija bila bi druga priča. Trenutno su bolje od mene, ali mislim da ću kroz rad i fizički da ojačam i da dobijem snagu da bi mogla da igram na vrhunskom nivou. Nisam u stanju da izdržim ove napore", rekla je Jankovićeva i nastavila:

"Niko ne voli da gubi. Mi smo se nadali najboljem. Bili smo veliki optimisti, bile su favoriti, uzdala sam se u sebe. Jučerašnji meč je bio ključan, ali ja nisam uspela da ga dobijem. Karla je odigrala meč života. Nisam je videla da bolje igra. A danas sam imala dosta šansi... ali biće bolje. Možda bi bilo najbolje da igramo protiv Tajpeha u meču za opstanak, ali kod kuće".

Jankovićeva se potom osvrnula na atmosferu u dvorani u Kraljevu.

"Atmosfera je bila solidna, ali mislim da bi za drugi put publika trebalo da se edukuje što se tiče navijanja kada je FED kup u pitanju. Naši turniri se razlikuju od ovog takmičenja. Ovde je sve dozvoljeno. Sećam se protiv Slovačke, Češke, njihovi navijači bi udarali u lonce, imali kutlače, doveli trubače... Sve živo ne bi li pomogli svom timu i napravili atmosferu da podrže svoje igrače da dobiju meč", rekla je Jankovićeva, a onda dodala:

"Koja je svrha domaćeg terena ako se navija za obe nacija?  Ako mi igramo kod kuće, treba navijači da skaču, trube... da nam pomognu svim silama da pobedimo. Ono što se juče dogodilo... Domaći teren, domaće sudije, a oni sude protiv nas. Tolike godine igram, što za reprezentaciju, što turnire i tako nešto mi se nije desilo. Dosude mi fut fol i to na đus na 5:4?".

Jankovićeva je zahvalila Kraljevčanima na gostoprimstvu.

"Počastvovani smo kako su nas primili i sve nam obezbedili. Zahvalni smo im na svemu, ali je publika mogla da bude glasnija i da nas više bodre", navela je ona.

Ona je odgovorila i na pitanje da li smatra da bi bilo više navijača da su cene karata bile niže.

"1.000 dinara su bile po danu? Toliko je bilo? Nisam to znala, pa to je za ovo mesto i za našu Srbiju dosta skupo. Zamislite one koji dolaze porodično, pa treba da daju 40-50 evra za jedan dan tenisa... Trebalo je da daju ljudima priliku da dođu i da vide svetski tenis. Navijači su imali želju da dođu, ali je to dosta skupa. Videla sam u dvorani dosta praznih mesta, a sigurno je da bi hiljadu navijača bilo više. Da sam mogla ja bih sve pustila unutra. Da se ja pitam tako bi bilo, ali mi nisu dozvolili. Jako mi je krivo. Ti ljudi imaju jednom priliku da nas vide i ko zna kada ćemo opet doći u Kraljevo. Mislim da svi treba da dobiju priliku da gledaju osete draž ovog takmičenja", zaključila je Jankovićeva.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.