Izvor: Politika, 23.Sep.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Jankovićeva u neobičnoj seriji predaja u Kini

Naša teniserka predala meč drugog kola pri vođstvu Koko Vandevege 4:1. – Serena Vilijams se povukla pre servisa za osvajanje prvog seta. – Vuhan u nezahvalnom procepu između Tokija i Pekinga

Jelena Janković je predala meč drugog kola turnira u Vuhanu, pri vođstvu Amerikanke Koko Vandevege od 4:1 u prvom setu. Time je propuštena velika prilika naše teniserke da se priključi glavnim kandidatkinjama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za završni godišnji VTA turnir u Singapuru, ali i nastavljena neobična serija predaja i poraza čak pet od deset glavnih favorita u ovom kineskom gradu.

Prethodno je Ana Ivanović predala meč prvog kola, pri vođstvu Anastasije Pavljučenko 7:5, 6:5, a potom i prva teniserka sveta Serena Vilijams protiv Francuskinje Aliz Korne. Ivanovićeva se, uz očevidni umor dan posle osvajanja titule u Tokiju, žalila na povredu butnog mišića leve noge, a Amerikanka na nesvesticu, kao i na takmičenju parova na Vimbldonu. Gledano po toku rezultata, Serena je imala najmanje razloga da se povuče odmah posle brejka kojim je stigla do vođstva od 6:5 i servisa za osvajanje prvog seta.

Peti nosilac Agnješka Radvanjska izgubila je od Francuskinje Garsije, a druga teniserka VTA liste Simona Halep od Špankinje Muguruze. Neočekivano su eliminisane i Sara Erani i Andrea Petković. Slična iznenađenja izbegle su Marija Šarapova, posle izgubljenog seta protiv Svetlane Kuznjecove, i Karolina Voznjacki – tek u taj-brejku trećeg seta sa Karlom Navaro.

Vuhan je, međutim, samo poslednji u nizu gradova obeleženih septembarskim iznenađenjima. Posle gren slem turnira u Njujorku glavne favoritkinje nisu osvojile ni jedan turnir. U Kvebeku je 32-godišnja hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni ušla u istoriju osvojivši prvu titulu posle 16 godina i četiri meseca (od pobede na Braču, 1998). U Taškentu je slavila Karin Knap, u Hong Kongu Sabina Lisicki, u Tokiju Ana Ivanović, u Seulu Karolina Pliškova, a u Guangdžou Monika Nikulesku.

Iznenađenje nas čeka i u Vuhanu, gde je cena gladijatorstva simbolično bila odslikana konferencijom za medije Kineskinje Na Li. Najbolja azijska teniserka svih vremena – prošle godine druga na svetskoj listi – u suzama je saopštavala da karijeru mora da prekine zbog dugogodišnje borbe sa povredom kolena ....

Zgusniti kalendar u mesecu pre završnog VTA turnira u Singapuru (21. oktobar), potreba za odmorom onih koje su se kvalifikovale i želja pratilja da im se u poslednji čas pridruže, sukobljavaju se tako sa ranije preuzetim obavezama na kraju iscrpljujuće sezone. Vuhan je dobio najgori termin (21-27. septembar), neposredno posle tri paralelna azijska turnira (15-21. septembar), u Seulu, Guangdžou i Tokiju, a odmah uoči najznačajnijeg, u Pekingu (27. septembar – 5. oktobar). Posle Pekinga ostaju još dve takmičarske sedmice, sa manjim turnirima u Lincu, Osaki (6-12. oktobar), Moskvi i Luksemburgu (13-19. oktobar).

Tako je Vuhan u ulozi koju Pariz ima u ATP kalendaru, završavajući se neposredno uoči godišnjeg ATP turnira tenisera. Otuda je i pariski masters mesto najvećih iznenađenja i ključna prilika za slabije rangirane tenisere.

M. K.

-----------------------------------------

Troicki stigao do Ferera

red Viktorom Troickim je najteži meč od povratka na terene posle jednogodišnje pauze. Posle dva meča kvalifikacija u Šenženu i pobede protiv Slovaka Martina Kližana u prvom kolu glavnog žreba, naš teniser igra protiv Davida Ferera, sa kojim je i u periodu najbolje forme imao veoma slabe rezultate. U tri odigrana meča, Troicki je osvajao u proseku dva gema po setu. Španac je 2009. u Dejvis kupu slavio sa 6:0, 6:3; iste godine u Montrealu sa 6:3, 6:0; a 2011. u Monte Karlu sa 6:3, 6:3.

Kližan je poveo protiv Troickog sa 7:5, pa izgubio drugi set sa 6:1 i pri vođstvu našeg tenisera od 3:0 u trećem setu – predao meč.

objavljeno: 24.09.2014
Pogledaj vesti o: Tenis,   Ana Ivanović

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

ANA SAMA NA KINESKOM ZIDU: Kako je lepo biti turista!

Izvor: Kurir, 24.Sep.2014, 11:41

PEKING - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović doputovala je u Peking gde će naredne nedelje učestvovati na turniru u glavnom gradu Kine...Ivanovićeva je u nedelju osvojila WTA turnir u Tokiju, a potom je dan kasnije zbog umora predala meč prvog kola na turniru u kineskom Vuhanu...Naša teniserka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.