03.03.2015 ::: Ženeva 2015 - Izložbeni model Jeep Renegade Hard Steel Jeep

Izvor: AutoMagazin, 03.Mar.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

03.03.2015 ::: Ženeva 2015 - Izložbeni model Jeep Renegade Hard Steel Jeep

Izložbeni model Renegade Hard Steel Jeep koji predstavlja kombinaciju stila, terenske namene i tehnologije, debitovaće na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2015. godine...

Stvoren od strane brenda Jeep u saradnji sa brendom Mopar, uz podršku Stilskog centra grupe FCA, ovaj izložbeni primerak „istražuje“ potencijal modela koji pruža bezbroj mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << prilagođavanja, istovremeno pružajući uvid u potencijalne Moparove dodatke koji bi u budućnosti mogli da se nađu na novom modelu Renegade.

reklama

Zasnovan na modelu Trailhawk – terenskoj verziji linije Renegade – ovaj prototip ne predstavlja samo post-prodajno prilagođavanje već projekat koji nas je, uz dužno poštovanje prema svim osobenostima originalnih verzija, doveo do stvaranja jedinstvenog i fascinantnog proizvoda.

„Tehnički“ izgled ovog izložbenog modela postiže se estetski korišćenjem dizajna brušenog čelika, tretiranjem karoserije na način koji podseća na najnapredniju tehnologiju avijacije i mornarice. Sve to je unapređeno kontrastnom mat-crnom bojom koja je upotrebljena na mnogim detaljima kao što su rešetka hladnja, krovni nosači, kućišta retrovizora, 16-inčne alu-felne, bočne zaštitne lajsne, otvori ventilacije na haubi, blatobrani i branici.

Isti nivo prilagođavanja vidljiv je i na enterijeru, gde brušeni čelik ukrašava okvire ventilacionih otvora, menjač, pretinac za rukavice i zvučnike. Ti stilski detalji savršeno se uklapaju u svetlo sivu nijansu šavova na sedištima, unatrašnjih strana vrata, i logoa modela Trailhawk izvezenog na naslonima za glavu.

Posebno treba pomenuti i tapacirung modela Renegade Hard Steel koji je izveden u skupocenoj Frau® Century koži boje olova, što predstavlja apsolutni novitet u automobilizmu. Konkretno, ova visoko-kvalitetna presvlaka, dizajnirana u slavu obeležavanja stogodišnjice brenda (od 1912. godine), stvorena je kroz dug i delikatan proces izrade. Krajnji rezultat pruža mek i nežan osećaj, uz prelep „istrošen“ izgled: suptilne ali primetne promene u nijansi teksture jedinstvene su za svaki primerak.

Urbani izgled za model kom nisu strane ni najekstremnije vratolomije. Izložbeni model Renegade Hard Steel poseduje veće gume BF Goodrich All Terrain namenjene svim terenima, podignuto vešanje, zaštitnu donju ploču sa ugraviranim natpisom „Trailhawk“ i unapređenu haubu. Ono što ga čini još privlačnijim jesu originalni dodaci poput Moparove rešetke hladnjaka ili neprozirnih crnih štitnika retrovizora, crne stajne platforme, patosnice i kuke za vuču. Na ovu kuku se priključuje prikolica na kojoj je takođe primenjen „vitaminski obogaćen“ dizajn, i time postaje „internet predajnik“ zahvaljujući Wi-Fi modemu razvijenom od strane Mopara, opet kao originalan dodatak namenjen modelu Renegade.

Unutar prikolice, ekran osetljiv na dodir prikazuje sve funkcije novog sistema Uconnect® LIVE, servisnoj platformi koja omogućava pristup muzici preko interneta (Deezer), internet radiju (TuneIn), vestima (Reuters), informacijama o saobraćaju u realnom vremenu (Tom Tom LIVE) kao i društvenim mrežama (Facebook i Twitter). Od juna na modelu Renegade – kao prvom vozilu brenda Jeep koje će to omogućiti – biće dostupan i sofisticiran info-zabavni sistem sa 5-inčnim ili 6,5-inčnim UconnectTM ekranom osetljivim na dodir koji pruža pristup radiju, medija plejeru, hendsfri telefoniranju, uređaju za navigaciju i uslugama UconnectTM LIVE.

I na kraju, ovaj originalni dodatak izložbenog modela Renegade Hard Steel opremljen je zvučnicima koji ga čine pravim „zabavnim centrom“: saradnjom brendova Jeep i Deezer, javnosti će u Ženevi biti predstavljena muzička lista Renegade, 25 pesama koje predstavljaju pravi duh ovog novog, upečatljivo nekonvencionalnog i avanturističkog modela brenda Jeep.

Jeep

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.