Srbi blokirali put ka Jarinju

Izvor: B92, 26.Jul.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi blokirali put ka Jarinju

Kosovska Mitrovica -- Stotinak građana iz Leposavića i Leška, na krajnjem severu Kosova, blokirali su magistralni put u mestu Rudare od administrativnog prelaza Jarinje do Rudnice.

Oni su nezadovoljni zbog kretanja teretnih vozila kojima se prevozi komercijalna roba preko administrativnog prelaza Jarinje u carinski terminal u južnom delu Kosovske Mitrovice. Srbi smatraju da je to još jedan pokušaj da se na prelazima sa centralnom Srbijom postave kosovske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se taj deo Pokrajine integriše u kosovski sistem.

Magistralni put je prohodan za putnički saobraćaj.

Blokada je postavljena u međuzoni na liniji između centralne Srbije i Kosova.

Predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić, koji je sa građanima, rekao je za agenciju Beta da građani protestom na miran način izražavaju neslaganje sa namerom vlasti u Prištini da "integracijom severa Kosova i Metohije zaokruže svoju nezavisnost".

Vasić je ocenio da je "ovo što se dešava na severu nastavak prošlogodišnjeg protesta Srba koji su se raznim vidovima demokratskog otpora suprotstavljali prištinskim vlastima i delu međunarodne zajednice da primenom sile instaliraju kosovsku carinu i pograničnu policiju".

Građani koji su blokirali put propuštaju putničke automobile, ali ne dozvoljavaju prolaz teretnim vozilima. Put je blokiran sa nekoliko balvana.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi blokirali put od Jarinja do Rudnice

Izvor: Kurir, 26.Jul.2012

Građani, nezadovoljni zbog kretanja teretnih vozila kojima se prevozi komercijalna roba, smatraju da je to još jedan pokušaj da se na prelazima sa centralnom Srbijom instaliraju kosovske institucije i da se taj deo Pokrajine integriše u kosovski sistem..KOSOVSKA MITROVICA - Stotinak građana iz Leposavića...

Nastavak na Kurir...

KiM: Srbi blokirali put ka Jarinju

Izvor: Akter, 26.Jul.2012

Stotinak građana iz Leposavića i Leška, na krajnjem severu Kosova, blokirali su magistralni put od administrativnog prelaza Jarinje do Rudnice

Nastavak na Akter...

Srbi blokirali put u međuzoni kod Jarinja

Izvor: OkRadio.rs, 26.Jul.2012

Stotinak građana iz Leposavića i Leška, na krajnjem severu Kosova, blokirali su danas magistralni put od administrativnog prelaza Jarinje do Rudnice, nezadovoljni zbog kretanja teretnih vozila kojima se prevozi komercijalna roba.Građani smatraju da je to još jedan pokušaj da se na prelazima sa...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.