Izvor: Politika, 20.Sep.2014, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 15. titulu u karijeri

U finalu turnira u Tokiju, rano jutros (5č), naša teniserka Ana Ivanović na megdanu sa Dankinjom Karolinom Voznjacki. – I protiv Nemice Kerber bez izgubljenog seta: 7:5, 6:3

Odlična sezona Ane Ivanović nastavlja se rano jutros (5 časova po našem vremenu), borbom za četvrtu ovogodišnju VTA titulu (posle Oklenda, Montereja i Birmingema), a ukupno 15. u karijeri. U finalnom meču u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Tokiju sastaju se dve bivše predvodnice svetske liste, naša teniserka i Dankinja Karolina Voznjacki. Obe su ponovo u uzletu i u borbi za završni godišnji turnir u Singapuru. Posle iznenadnog povlačenja Kineskinje Na Li, Ivanovićeva je pre finalnog meča u Tokiju bila sedma u trci za Singapur, sa 3.835 ovogodišnjih poena, a Voznjacki odmah iza nje, sa 3.686 poena, u prilici da je pretekne posle Japana. Ako do kraja sezone osvoji još 800 poena, naša teniserka će osigurati mesto među najboljih osam u 2014, ali realno je da to ostvari i sa manjim brojem bodova.

U međusobnim susretima skor je 4:2 za Anu, računajući i jedini ovogodišnji meč, u Montereju. Međutim, Karolina igra poslednjih meseci izuzetno dobro: osvojila je turnir u Istanbulu, stigla do četvrtfonala Montreala, polufinala Sinsinatija i finala gren slem turnira u Njujorku, pri čemu je gubila jedino od najbolje – Amerikanke Serene Vilijams.

– Biće to veoma težak meč, Karolina je u odličnoj formi. Ali, ako je budem igrala dobro, mislim da će svi uživati – rekla je Ana Ivanović posle polufinalne pobede nad Nemicom Anđelikom Kerber: 7:5, 6:3.

Do sada je šampionka Rolan Garosa ostavila odličan utisak u Tokiju. Sva tri meča je dobila bez izgubljenog seta, savladavši prethodno Beloruskinju Viktoriju Azarenku (6:3, 6:4) i Čehinju Luciju Šafarovu (6:3, 6:2). Protiv Anđelike Kerber se prvi put pomučila. Umesto poslovično silovitog starta stalno je jurila prednost Nemica i uspela da je stigne, iako je gubila sa 5:3.

Sportsku čvrstinu je pokazala i daleko boljim prilagođavanjem na promenu uslova na terenu. Naime, sredinom prvog seta je navučen pokretni krov iznad stadiona, a Ivanovićeva je upravo u tom periodu dobila uzastopce četiri veoma tesna gema za potpuni preokret. Drugi set je bio sličan mečevima sa Azarenkom i Šafarovom: kada je jednom stigla do prilike da završi meč, nije više dozovljavala iznenađenja. Posle gotovo dva časa igre, Ivanovićeva je povisila međusobni rezultat sa Nemicom na 5:2 i stigla do finala.

Do finalnog okršaja u Tokiju, za 470 bodova i bezmalo 200.000 dolara, Karolina Voznjacki je stigla pobedom nad Špankinjom Muguruzom u tri seta: 6:4, 2:6, 6:2.

M. K.

objavljeno: 21.09.2014
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Tokio: Ana osvojila titulu i napravila novi korak ka Singapuru

Izvor: Sportal.rs, 21.Sep.2014, 09:07

Ana Ivanović je osvojila titulu na WTA turniru U Tokiju. Srpska teniserka je u finalu turnira čiji je zvaničan naziv "Toraj Pan Pacifik open" savladala Dankinju Karolinu Voznjaki sa 2:0 (6:2, 7:6) posle 100 minuta igre. Ani je ovo 14. titula u karijeri, četvrta ove godine...- Karolina je odigrala...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.