Uživo: Delfini se poigravaju, sidraši dominiraju, Srbija - Japan 16:8

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Delfini" se poigravaju, "sidraši" dominiraju, Srbija - Japan 16:8

Vaterpolisti Srbije igraju protiv selekcije Japana od 16.30, a taj meč drugog kola D grupe na Svetskom prvenstvu u Kazanju možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Na poluvremenu rezultat je bio 8:3 (2:1, 6:2).

"Delfini" Dejana Savića su otvorili šampionat trijumfom u derbiju nad Crnom Gorom sa 11:8, a komšije su u ovoj rundi remizirale sa Australijom 5:5, dok su "kenguri" na premijeri bili bolji od Japanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa 10:4.

Naš prvi napad nije prošao kako treba, a Japanci su iskoristili isključenje Duška Pijetlovića i preko prve zvezde Takeija sa levog krila prvi poveli, što je kratko trajalo pošto je Slobodan Nikić već u narednoj akciji izjednačio na 1:1.

Sledeći put sa igračem manje Srbija se odbranila i zatim je Aleksić snažno uzdrmao prečku koja je sprečila preokret. Protivnički golman Tanamura je potom izašao van predviđenih pet metara, i ni to nije pomoglo "delfinima" da zatresu mrežu, pa se čini da na momente igraju previše opušteno.

Ipak, kada su bili brojčano izjednačeni, Prlainović je sa distance pogodio levi ugao za 2:1 minut pre kraja prve četvrtine i tim rezultatom se otišlo na predah. Tek iz pete situacije sa igračem više uspeli smo da dođemo do pogotka tako što je strelac prethodnog gola proigrao Duška Pijetlovića koji je sa "sidra" iz okreta povisio na 3:1.

Nastavili su naši vaterpolisti sa dobrom odbranom i uspešnim napadima, pa je debitant na SP, 18-godišnji Nikola Jakšić gotovo uplivao u gol Japanaca za 4:1 u 10. minutu. Rival je bivao sve nemoćniji, a Savićevi puleni su se sve više efektno poigravali. Tako je Nikić kaznio nepotrebno istrčavanje Tanamure i preko glave poslao loptu u mrežu za 5:1.

Naš centar je nastavio da dominira, čuvari fizički nisu mogli da mu pariraju, pa je odličnom šraubom postigao svoj treći, a šesti gol Srbije. Trgli su se Japanci i Arai je dobro uplivao da smanji na 6:2 sredinom druge četvrtine.

Usledila je "bomba" Stefana Mitrovića u gornji desni ugao, kao i sjajna akcija u režiji asistenta Aleksića i strelca Prlainovića za 8:2, a Japanci su se izborili za peterac koji je iskoristio Adači i na poluvremenu je bilo 8:3.

Na početku treće deonice selektor Savić je odlučio da Nikić, golman Gojko Pijetlović i Prlainović ostanu na klupi i sigurno će više odmarati nego što će biti u bazenu, a Sava Ranđelović se na startu deonice upisao u strelce, da bi Duško Pijetlović sa sidra efektno uvećao prednost na 10:3.

Naš drugi golman Branislav Mitrović je upisao jednu intervenciju pre nego što je kapitulirao prilikom peterca Takeija, dok je Stefan Mitrović nastavio da rešeta mrežu rivala (11:4) sredinom treće četvrtine. "Delfini" su nastavili da koriste svaku šansu i Nikić se sa igračem više, sa svoje pozicije "sidraša" četvrtim pogotkom pobrinuo za 12:4.

Blago opuštanje u našim redovima Japanci su kaznili sa dva gola, što je i dalje bilo bezazleno, a Prlainović je za kraj ovog perioda poslao loptu kroz ruke protivničkog golmana za 13:6.

U uvodnim trenucima poslednje deonice Duško Pijetlović je upotrebljivo dodavanje pretvorio u svoj treći gol, da bi Dušan Mandić sa svog mesta desnog krila zatresao mrežu za 15:8 na tačno pet minuta pre kraja odavno rešenog susreta.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.