U prodaji su ulaznice za psihodeličnu večer u Močvari uz Kikagaku Moyo i ONO

Izvor: BalkanRock.com, 08.Jun.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prodaji su ulaznice za psihodeličnu večer u Močvari uz Kikagaku Moyo i ONO

U utorak, 28. lipnja japanski psihodeličari Kikagaku Moyo održat će svoj prvi koncert u Hrvatskoj. Popratit će ih ONO, glazbeni projekt ekipe iz bendova Mokre Gljive, Nemeček i MMessy Oscillatorsa. Svirka će biti pravo ljetno osvježenje u prostoru zagrebačke Močvare.

Poznata je nepobjedivost japanskih bendova u ekstremnim glazbenim žanrovima, kao i u žanrovima koji zahtijevaju veliko sviračko umijeće. A psihodelija kakvom se bave Kikagaku >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Moyo uklapa se u obje definicije. Psihodelija u pravom smislu riječi – glazba koja djeluje na psihu kidajući je na djeliće, a ne neko pomodno čupkanje po žicama i smušeno gledanje u pod. Nakon noći i noći beskonačnog halucinatornog jammanja u svom tokijskom podrumu, ova postrojba freakova odlučuje izaći na svjetlo dana, i u relativno kratko vrijeme, preko dva hvaljena albuma i nastupa na prestižnom Austin Psych Festu uspinje se među perjanice bruklinškog psihodeličnog labela Beyond Beyond is Beyond (The Entrance band, Myrrors, …), pa i među svjetske predvodnike žanra. Poput zemljaka Acid Mothers Temple, i Kikagaku Moyo miješaju sva agregatna stanja psihodeličnog seruma, koristeći pritom formulu psych+folk+prog+drone+kraut. A mi smo ponosni što će na svom intergalaktičkom putovanju u srce tekućeg mraka zastati i u Močvari, kako bi promovirali najnoviji album “House in the Tall Grass” i na jednu večer nam od mozgića napravili kašicu!

ONO je novi glazbeni projekt ekipe iz bendova Mokre Gljive, Nemeček i MMessy Oscillatorsa, oformljen krajem jeseni 2015. godine. Za svoju glazbu vole reći da je primitivna i izražajno ambijentalna s elementima narodne psihodelije i noise te drone zvukova. Mnogi su rekli za njihove prethodne koncerte da su uzbudljivo rock putovanje i zaustavljanje na stanicama pod imenom psihodelija, krautrock, post-rock, ali ONO sada pomiče tu granicu i stvara novo glazbeno iskustvo koje definitivno vrijedi osjetiti i doživjeti. Tin, Ivan i Vedran koji čine ONO putuju fantastičnom transverzalom psihodelije već dugo vremena i pravi su znalci u stvaranju situacija pomućenosti uma i vrhunskog glazbenog doživljaja. Glazba koju će isporučiti ovaj trojac sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim, dapače priredit će vam psihodelični praznik za vaša osjetila.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji za 45 kuna na pretprodajnim mjestima: Klub Močvara – Trnjanski nasip bb, Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, dok će na dan koncerta cijena ulaznica iznositi 60 kn.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.