Tajanstveni gospodin Pun Mesec

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajanstveni "gospodin Pun Mesec"

Tokio je za mnoge prilično čist grad, ali ne i za jednog njegovog neznanog stanovnika. Smeta mu svaki papir na ulici japanske prestonice, ali šalje i širu poruku čitavom svetu da se očisiti od svih negativnosti.

Tajanstveni, maskirani Japanac nazvao je sebe "Mangecu-menom", što u prevodu znači "gospodin Pun Mesec". Na glavi ima loptu koja podseća na pun >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mesec, a kostim i cipele mu liče na garderobu supermena. Nepoznati čistač ne želi da pokaže lice, čak ni da mu se čuje glas, a s javnošću komunicira preko "ajfona".

"Čišćenje nije samo pretvaranje nečeg prljavog u čisto. Suština je da stvari ostanu čistu, a prvi korak je čistoća sopstvenog srca. Želim da očistim svet od svih negativnosti, pa da nam svima bude lepše", navodi ovaj Japanac.

Kaže da je akciju pokrenuo kao individua, a ne član neke šire grupe. Ideju je dobio prošle godine dok je pun Mesec obasjavao Tokio, otkrivajući i mnogo prljavštine. Rešio je da uzme metlu i lopatu u ruke i očisti svoje neposedno okruženje – obližnji most Nihonbaši.

"Ovi moji potezi su, znam, kao kap u moru. Ne mogu da očistim ni delić Tokija, ali želim da makar malo doprinesem lepoti sredine u kojoj živimo", dodaje on.

Svojim izgledom je, naravno, skrenuo pažnju sugrađana, neki su ga i fotografisali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.