TRIK Organizujte beležnicu japanski precizno

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRIK Organizujte beležnicu japanski precizno

U eri računara mnogi od nas i dalje često koriste klasične notese da bi pribeležili važne informacije i ideje. Naročito su praktični kada smo u pokretu, ali postoji jedan problem: njihov sadržaj je teško organizovati.

Ponekad podelimo blokčić na nekoliko delova kako bismo grupisali informacije, pri čemu mnoštvo stranica ostaje neiskorišćeno, a ponekad beležimo informacije onako kako nam dolaze, pa kasnije više ne možemo da se snađemo u toj masi podataka.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Jedan japanski službenik smislio je kako da reši ovaj problem. Evo šta on predlaže:

Poslednja stranica notesa može da posluži kao indeks. Svaki put kada nešto zabeležite, označite sadržaj. Zamislite, na primer, da imate svesku u kojoj zapisujete recepte i da ste na prvoj strani zapisali kineski recept.

Sledeće što treba da uradite jeste da na poslednjoj strani unesete odrednicu “kineski” (u prvom redu, odmah pored leve ivice stranice).

Sada se vratite na prvu stranicu, gde ste zapisali recept. U istom redu u kome na poslednjoj strani stoji odrednica “kineski”napravite mali znak na desnoj ivici.

Znak treba da se vidi i kada je sveska zatvorena. Kada to ponovite više puta, tj. zapišete više recepata, sa strane će biti vidljivo mnoštvo oznaka.

Kada poželite da nađete neki kineski recept, pogledajte indeks, nađite oznaku “kineski” i pregledajte sve označene stranice.

Na ovaj način ćete u svakom trenutku lako naći sadržaj koji tražite.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.