Svako jutro 600 ml vode na prazan želudac koristi zdravlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svako jutro 600 ml vode na prazan želudac koristi zdravlju

Japanski naučnici tvrde da ujutro na prazan želudac treba popiti 600 ml vode, jer će ona pročistiti želudac, ali i smanjiti rizik razvoja niza bolesti.

Naime, voda pročišćava creva i povećava sposobnost želuca da apsorbuje nutrijente iz hrane, piše portal Magazin.

Naučnici preporučuju da, čim se probudimo i pre nego što operemo zube i umijemo se, treba popiti 600 ml vode.

Posle toga treba oprati zube, ali ne treba ništa jesti i piti 45 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minuta, potom doručkovati i ništa piti niti jesti iduća dva sata.

U tom slučaju će voda pomoći oslobađanje toksina iz našeg tela što je prvo vidljivo na licu i telu, odnosno koži, koja će postati svežija i čistija.

Ako se pak ne unosi dovoljno vode u organizam, povećava se rizik za razne bolesti, poput raka dojke i materice, leukemije, dijabetesa, bubrežnih kamenaca, astme, zatvora, glavobolja i mnogih drugih.

Ako je previše popiti 600 ml vode odmah ujutro, treba početi s manjom količinom koju postupno treba povećavati.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Naučnici: Svako jutro na prazan želudac popiti 600 ml vode

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2015

Japanski naučnici tvrde da ujutro na prazan želudac treba popiti 600 ml vode, jer će ona pročistiti želudac, ali i smanjiti rizik razvoja niza bolesti...Naime, voda pročišćava creva i povećava sposobnost želuca da apsorbuje nutrijente iz hrane...Naučnici preporučuju da, čim se probudimo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.