Srušio se američki lovac F/A-18 u Japanu

Izvor: B92, 07.Dec.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se američki lovac F/A-18 u Japanu

Tokio -- Američki vojni avion "hornet" F/A-18 srušio se na severozapadu Japana, a pilot je preživeo, javila je japanska radio-difuzna korporacija NHK

Avion, koji je bio stacioniran u bazi Ivakuni u prefekturi Jamaguši, srušio se oko 06:00 sati po lokalnom vremeнu u prefekturi Koši, prenosi "Raša tudej".

U vazduhoplovnoj stanici američkog Marinskog korpusa u Ivakuniju nalazi se oko 5.000 američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnika, a ta se baza koristi za obuku marinskih pilota i izvođenje vazdušnih patrola avionima "hornet" F/A-18.

Ovo je najnoviji u nizu incidenata u kojima je ove godine dolazilo do padova, sudara ili katapultiranja pilota aviona F/A-18 Marinskog korpusa, navodi RT.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.