Spa Frankošamp: Infiniti nema prava na ime Eau Rouge

Izvor: B92, 22.Okt.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spa Frankošamp: Infiniti nema prava na ime Eau Rouge

Čelnici čuvene belgijske trkačke staze smatraju da japanski proizvođač luksuznih automobila ne sme da koristi naziv Eau Rouge, jer se to ime u svetu automobilizma povezuje sa jednom od krivina na ovoj stazi.

Inifiniti je početkom 2014. predstavio prototip sportskog automobila zasnovanog na modelu Q50. Vozilo opremljeno 3.8 litarskim twin-turbo V6 motorom sa 560 ks koji je preuzet iz Nissana GT-R dobilo je oznaku Q50 Eau Rouge.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << japanska kompanija još uvek nije donela definitivnu odluku o produkcijskom modelu, kao ni da li će on zadržati dodatak Eau Rouge u nazivu, rukovodstvo Spa Frankošampa ne želi da se automobil na osnovu imena dovodi u vezu sa tom stazom.

Direktor belgijske staze, Pierre-Alain Thibaut, kaže da lokalna regionalna vlada, koja je vlasnik Spa Frankošampa, neće dozvoliti da Infiniti registruje ime Eau Rouge.

"Korišćenje imena Eau Rouge od strane Infinitija doživljavamo kao krađu brenda od naše staze i smatramo da takva odluka ne bi bila u skladu sa fer-plejom", objašnjava Thibaut.

Spa Frankošamp je zbog toga u aprilu zaštitio oznaku Eau Rouge u Evropskoj uniji.

Ipak, Infiniti namerava da to ime zvanično registruje u SAD, početkom novembra, a Thibaut tvrdi da je sličan zahtev podnet i u Japanu.

Poznata krivina Eau Rouge (crvena voda) dobila je ime po jednim potoku koji na tom mestu preseca trasu staze Spa Frankošamp.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.