»Sony« smanjio za polovinu učešće u »Olympusu«

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Apr.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Sony« smanjio za polovinu učešće u »Olympusu«

TOKIO - Japanski elektronski gigant "Sony" prepolovio je svoj udio u kapitalu proizvođača fotoaparata i endoskopskih uređaja "Olympusu", kako bi prikupio sredstva za reorganizaciju kompanije, odnosno za razvoj segmenata u ekspanziji i povlačenje iz nerentabilnih poslovnih djelatnosti.

"Sony", čiji je udio u "Olympusu" sada smanjen sa 10 na 5 odsto, precizirao je da će transakcija rezultirati s kapitalnom dobiti od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 46,8 milijardi jena (363 miliona evra).

Smanjivši udio na  5 odsto, "Sony" više nije glavni akcionar "Olympusa", ali će dvije kompanije nastaviti svoje partnerstvo, prenosi Rojters.

"Sony" je ušao u kapital "Olympusa" 2012. godine, usred skandala koji je potresao proizvođača fotografskih aparata zbog lažiranja finansijskih izvještaja, što je značajno oslabilo bilanse te kompanije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Soni smanjio za polovinu učešće u Olimpusu

Izvor: Capital.ba, 02.Apr.2015, 06:46

TOKIO, Japanski elektronski gigant Soni prepolovio je svoj udio u kapitalu proizvođača fotoaparata i endoskopskih uređaja Olimpusu, kako bi prikupio sredstva za reorganizaciju kompanije, odnosno za razvoj segmenata u ekspanziji i povlačenje iz nerentabilnih poslovnih djelatnosti.  Soni, čiji je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.