„Sojuz“ uspeo da izbegne delove japanske rakete

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Sojuz“ uspeo da izbegne delove japanske rakete

04.09.2015. -

Kosmički brod „Sojuz TMA-18M“ koji ide ka Međunarodnoj kosmičkoj stanici uspeo je da izbegne zalutali fragment japanske rakete-nosača koja je lansirana još 1989. godine.

„Balističari ruskog Centra za upravljanje letovima i američke kolege iz NASA sarađivali su kako bi sudar bio izbegnut i kako bi se precizno izračunala trajektorija i omogućilo sutrašnje spajanje ’Sojuza‘ sa Međunarodnom kosmičkom stanicom. Manevar je obavljen u 8.40 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << po moskovskom vremenu, objekat je bezbedno izbegnut“, saopšteno je iz „Roskosmosa“.

Kosmički brod „Sojuz“ uspešno je startovao 2. septembra. Članovi posade su kosmonaut „Roskosmosa“ Sergej Volkov, danski astronaut Andreas Mogensen i kosmonaut „Kaskosmosa“ Ajdin Aimbetov. Spajanje sa Međunarodnom svemirskom stancom planirano je za 4. septembar.
Pogledaj vesti o: Japan,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.