Sakura festivali u susret proleću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakura festivali u susret proleću

Sakura ili cvetanje trešnjinog cveta na Okinavi je počelo još u januaru, ali pravi "ružičasti sneg" nastupiće u martu, pa tada treba planirati putovanje u Japan, gde se organizuju brojni festivali u čast proleća. Ipak, kome je Japan daleko, može i do gradova u Evropi koji u svojim parkovima slave trešnjin svet.

Pariz, Francuska - Ko se zatekne u Gradu svetlosti u martu treba da prošeta Marsovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parkom i uživa u sakuri sa Ajfelovim tornjem u pozadini.

London, Velika Britanija - Postoji mnogo parkova u kojima se može doživeti sakura, ali Ki bašta u martu izgleda kao da je na nju pao ružičasti sneg.

Berlin, Nemačka - Garten der Velt ima tematski deo namenjen Aziji, ali ko se zatekne u Bonu može da šeta čitavom ulicom pod trešnjinim cvetom. U Hamburgu se svakog maja organizuje festival posvećen trešnjinom cvetu i Japanu.

Prag, Češka - U Petrinom parku svakog proleća procveta bezbroj sakurinih cvetova, a ulaz se ne plaća.

Rim, Italija - Prošetajte parkom Lago, koga na proleće preplave ružičasti cvetovi japanskih trešnji.

Kopenhagen, Danska - Sakura festival se u Kopenhagenu održava krajem aprila, a to je odlična prilika da se u ovom lepom gradu uživa u kasnom mirisu proleća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.