SRPSKI VATERPOLISTI DANAS SA JAPANOM: Hoćemo direktno u četvrtfinale!

Izvor: Kurir, 29.Jul.2015, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI VATERPOLISTI DANAS SA JAPANOM: Hoćemo direktno u četvrtfinale!

Imali smo problema ranije, ovo je dobar početak šampionata. Čestitam ekipi. Gojko Pijetlović je bio siguran na golu, odbrana kako treba, mada je bilo nekoliko jeftinih golova, rekao je Filip Filipović

Vaterpolo reprezentacija Srbije odlično je otvorila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kazanju. U prvom kolu potopljen je zvanični vicešampion sveta Crna Gora sa 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1), pa su „delfini“ jednom nogom već obezbedili plasman u četvrtfinale i duži odmor >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << između grupne i eliminacione faze. Danas (16.30) na „meniju“ su Japanci.

"Imali smo problema ranije, ovo je dobar početak šampionata. Čestitam ekipi. Gojko Pijetlović je bio siguran na golu, odbrana kako treba, mada je bilo nekoliko jeftinih golova. Ni u napadu nismo sve realizovali, ali je najvažnije da smo pobedili uz kvalitetnu igru", rekao je trostruki strelac u duelu sa Crnogorcima Filip Filipović.

Centar Slobodan Nikić je sve želje reprezentativaca sveo u jednu rečenicu.

"Nadamo se direktnom plasmanu u četvrtfinale!"

Selektor Dejan Savić ocenio je da je svaki početak težak, te da je tako bilo i u uvodnim minutima duela sa Crnogorcima.

"Početak dobar, mada je bilo na startu teško na obe strane. Solidna odbrana, golovima iz igre smo uspevali da se odvojimo. Crna Gora je imala poslednji trzaj kad je stigla na minus jedan, ali smo se sa dva brza gola odvojili i priveli utakmicu kraju", poručio je Savić.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.