SP - Delfini se poigrali sa Japanom

Izvor: Sportske.net, 29.Jul.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP - "Delfini" se poigrali sa Japanom

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je drugi trijumf u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kazanju pa će joj za direktan plasman u četvrtfinale biti dovoljan i remi sa Australijom.

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kazanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pošto je u okviru drugog kola grupne faze takmičenja lako izašla na kraj sa selekcijom Japana.

Srpski reprezentativci slavili su rezultatom 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3) pa su već posle dve odigrane utakmice overili plasman u eliminacionu fazu takmičenja, s tim što će u trećem kolu igrati za mesto u četvrtfinalu.

"Delfini" su današnju utakmicu dobili zahvaljujući individualnom kvalitetu na koji Japanci nisu mogli da nađu odgovor. Drugi trijumf ostvaren je prilično lagano i može se reći da je ovo bila dobra priprema za duel sa Australijom.

Najefikasniji pojedinac u redovima reprezentacije Srbije bio je Slobodan Nikić koji je postigao šest pogodaka, dok drugi najefikasniji igrač u srpskoj ekipi bio Duško Pijetlović sa četiri gola.

Poslednju utakmicu u grupi "D" Srbija će odigrati u petak protiv selekcije Australije a "Delfinima" će biti dovoljan i remi za direktan plasman u četvrtfinale.

Bude li se dogodilo iznenađenje, Srbija će kao drugoplasirana iz grupe "D" u osminu finala ali verujemo da do takvog scenarija ipak neće doći.

Tabela grupe "D":

1. Srbija 2 2 0 0 30:17 +13 4

2. Australija 2 1 1 0 15:9 +6 3

3. Crna Gora 2 0 1 1 13:16 -3 1

4. Japan 1 0 0 2 13:29 -16 0

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanci osetili moć Evropskog šampiona!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2015

Srbija pobedila i u drugom meču na Svetskom prvenstvu..Ako je protiv Crne Gore i bilo bojazni za krajnji rezultat, protiv Japana su ljubitelji vaterpola mogli da se zavale uzmu neko osveženje po ovom toplom vremenu i uživaju u ubedljivoj pobedi Srbije od  19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3)..Nijednog momenta...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.