Rusija raketne sisteme „Bastion” postavlja na svojim obalama Pacifika

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija raketne sisteme „Bastion” postavlja na svojim obalama Pacifika

Obalske jedinice ruske Tihookeanske ratne flote izvele su prvo borbeno gađanje novim raketnim sistemom „Bastion” koji će od narednog meseca „gledati” američku i japansku mornaricu na Pacifiku.

Portparol Tihookeanske flote  - Vladimir Matvejev – objasnio je da je gađanje izveo raketni divizion i naglasio:

„Divizion je uspešno uništio metu na moru, iako je prethodno kopnom prevalio 200 kilometara i postavio sistem za gađanje na terenu koji za to nije bio prethodno primpremljen. Usledila su gađanja na jednom od poligona. Uz učešće više od 200 vojnika i oficira i oko 20 jedinica ratne tehnike”.



Matvejev je ukazao da je više od deset ratnih brodova Tihookeanske flote učestvovalo u zatvaranju akvatorije u kojoj je poteklo gađanje za nevojne brodove.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu otkrio je nedavno da će se raketni sistemi „Bastion” i „Bal” do kraja 2016-te pojaviti i na Kurilskim ostrvima na kojima od prošle godine „stražare” zenitni raketni sistemi „Tor-M2U”.

Rusija će uskoro na Kurile prebaciti i bespilotne letelice, a moguće je da će se na jednom od tih ostrva pojaviti i pomorska baza.

Obalski raketni sistem „Bastion” koristi rakete „Oniks”. Služi za uništavanje ratnih brodova svih klasa i tipova.

Jedan „Bastion”, koji u „šaržeru” može imati do 36 raketa, u stanju je da štiti više od 600 kilometara obale.
Fakti

Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.