RASTE BROJ ŽRTAVA: Vulkan usmrtio 48 osoba u Japanu (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASTE BROJ ŽRTAVA: Vulkan usmrtio 48 osoba u Japanu (FOTO) (VIDEO)

U akciji spasavanja učestvuje više od hiljadu vatrogasaca, policajaca i vojnika koji pokušavaju da pronađu još preživelih osoba koji su krenuli na planinu u izlet kada je došlo do erupcije

U Japanu je pronađeno još pet žrtava erupcije vulkana Ontake, čime je ukupan broj stradalih povećan i iznosi 48, izvestili su japanski mediji, a prenosi AFP.

Vulkan Ontake iznenada je proradio proteklog vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dok je planina bila puna šetača i izletnika.

Foto: Tanjug/AP Photo/Nagoya City Fire Dept.

U akciji spasavanja učestvuje više od hiljadu vatrogasaca, policajaca i vojnika koji pokušavaju da dopru do eventualno preživelih planinara, a zna se da je na desetine njih krenulo planinom kada je iz grotla vulkana počeo da izlazi pepeo, kamenje i otrovni gas.

Erupcija na planini Ontake visokoj 3.067 metara u centralnom Japanu izbila je malo posle podneva u subotu, izbacujući gust beo dim i pepeo do 10 kilometara u visinu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.