Preminula Jadranka Stojaković

Izvor: Prva.rs, 04.Maj.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Jadranka Stojaković

"Jadranka je preminula juče, još se ne zna kada će tačno biti sahrana", saznaje Blic u staračkom domu "Karitas".
Jadranka Stojakovic je poslednjih nekoliko godina živela u Banjaluci, i dugo je bolovala od multipla skleroze. Bolest, koja je prouzrokovana padom na bini 2009. godine, naterala ju je da odustane od koncerata i javnih nastupa.
Nekadašnja jugoslovenska zvezda i uspešna kantautorka i slikarka, dugo je živela u Japanu, a poslednje godine Jadranka je provela u >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Domu za stare "Karitas" u Banjaluci.
- Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim celi život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osetim, još mogu da je čujem - rekla je nedavno Jadranka Stojaković.
Inače, Jadranka je rođena 24. jula 1950. u Sarajevu, gdje je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom. Tokom kasnih sedamdesetih počela je da se bavi obradom sevdalinki starih gradskih ljubavnih pesama, kao i obradom poezije srpske pjesnikinje Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.
Radila i primjenjenu muziku za televiziju (Dječije emisije Televizije Sarajevo), te napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živjela u Japanu, do povratka 2012. godine.
Gotovo da nema čovjeka u republikama bivše Jugoslavije koji ne zna pjesme Jadranke Sojaković "Sve smo mogli mi", "Što te nema" i "Ima neka tajna veza".

 
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

POSLEDNJI ISPRAĆAJ JUGOSLOVENSKE ZVEZDE: Sahrana Jadranke Stojaković u ponedljak u Banjaluci

Izvor: Kurir, 04.Maj.2016

...Jadranka je preminula danas u 65 godini života, a na svoj zahtev nije želela da ide u bolnicu, da se muči i produžava sebi agoniju..Komemoracija će biti održana u Narodnom pozorištu u Banjaluci sa početkom u 11 časova, a sahrana u 14 časova na gradskom groblju u Vrbnji..Jadranka je bolovala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.