Preminula Jadranka Stojaković

Izvor: RTS, 04.Maj.2016, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Jadranka Stojaković

Poznata kantautorka Jadranka Stojaković preminula je u utorak u Banjaluci nakon duge i teške bolesti. Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.
Jadranka Stojaković je rođena 24. jula 1950. godine u Sarajevu, gde je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom.
Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom pesama Alekse Šantića i Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Radila je i primenjenu muziku za televiziju, a napisala je i uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živela je u Japanu, do povratka u BiH 2012. godine.
Među njenim najpoznatijim pesmama su "Sve smo mogli mi", "Što te nema" i "Ima neka tajna veza".
Poslednje dve godine provela je u Domu za starije osobe "Ivan Pavao Drugi" u Banjaluci. Bolovala je od multiple skleroze.
Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla Jadranka Stojaković

Izvor: B92, 04.Maj.2016

Poznata kantautorka Jadranka Stojaković (66) preminula je u Banjaluci nakon duge i teške bolesti, javio je jutros RTRS...Kako se navodi, Stojaković je umrla juče ...Rođena je 24. jula 1950. godine u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, studirala je Akademiju likovnih umetnosti u Sarajevu, a muzikom...

Nastavak na B92...

Preminula Jadranka Stojaković (video)

Izvor: Svet, 04.Maj.2016

Poznata kantautorka Jadranka Stojaković preminula je u utorak u Banjaluci nakon duge i teške bolesti.. Jadranka Stojaković je rođena 24. jula 1950. godine u Sarajevu, gde je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom.. Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom pesama Alekse Šantića...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.