Potraga za pilotom SAD, nestao nakon pada F/A-18 u Japanu

Izvor: Press, 08.Dec.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za pilotom SAD, nestao nakon pada F/A-18 u Japanu

Japanske i američke vlasti intenzivno tragaju za američkim pilotom koji je nestao prošle noći posle pada borbenog aviona na jugozapadu Japana.
Foto:B92.net
Američka mornarica navela je u saopštenju da je u toku potraga za pilotom koji se katapultirao iz aviona tipa "F/A-18" i da američkim marincima u tome pomažu pripadnici japanskih Snaga samoodbrane, koje su poslale četiri broda i osam aviona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Avion se srušio noćas u oblasti oko 90 kilometara udaljenoj od japanske prefekture Koči na jugozapadu zemlje, saopštilo je japansko ministarstvo odbrane. 

Kako je rečeno, avion je bio stacioniran u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ivakuni, jednoj od najvećih u Japanu, gde je raspoređeno oko 47.000 američkih vojnika. 

Američki ministar odbrane Ešton Karter boravi u poseti Japanu u okviru svoje poslednje turneje po Aziji.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.