Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Mar.2015, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: Bez milosti protiv SAD i Južne Koreje

Severna Koreja je zapretila jutros da će "na agresiju SAD i Južne Koreje odgovoriti napadima bez milosti" i jutros prema Japanskom moru ispalila dve rakete kratkog dometa, javila je južnokorejska agencija Jonhap.

Prostestujući zbog nove združene vojne vežbe SAD i Južne Koreje, Pjongjang je saopštio da "ni dijalog ni mirom ne možemo da se suprotstavimo agresiji američkih imperijalista i njihovih saveznika".

Godišnje vojne vežbe SAD i Južne Koreje će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << trajati osam nedelja i u njima će učestvovati oko 200.000 južnokorejskih i 3.700 američkih vojnika.

Portparol severnokorejske vojske je rekao u da je Korejsko poluostrvo ponovo "pedalj od rata".

Pjongjang je rano jutros ispalio dve rakete sa svoje zapadne obale. Letele su 500 kilometara i pale u more, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo odbrane.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pjongjang ispalio rakete, preti SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2015

Severna Koreja je zapretila jutros da će "na agresiju SAD i Južne Koreje odgovoriti napadima bez milosti" i jutros prema Japanskom moru ispalila dve rakete kratkog dometa, javila je južnokorejska agencija Jonhap...Prostestujući zbog nove združene vojne vežbe SAD i Južne Koreje, Pjongjang je saopštio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.