Ovo se smatra nepristojnim u Japanu

Izvor: BanjalukaLive.com, 24.Okt.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo se smatra nepristojnim u Japanu

Sa svojim ritualima i vjekovnim tradicijama, Japan može biti pomalo zastrašujuć čak i najiskusnijim putnicima. Ali nema razloga za brigu: u Japanu se više poštuje trud nego samo izvođenje. „Svi razumiju da dolazite iz drugačije kulture. Ukoliko se iskreno potrudite da nešto naučite, mi ćemo vas cijeniti i nećemo se obazirati na greške", tvrdi Juko Ehara, stručnjak za običaje u Japanu. Loše ophođenja prema vizit >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << kartama Vizit karta predstavlja osobu koja vam je daje. Prihvatite je sa dve ruke, i sve vrijeme budite okrenuti prema osobi koja vam je daje. Prije nego što je sklonite, obavezno je pogledajte. Umakanje pirinčanog dijela nigirija u soja sos Kako biste izbegli raspadanje pirinča, okrenite suši naopačke i umočite ribu u sos. Potrudite se da to uradite lagano i izbjegavajte da suši natapate soja sosom pošto to može uvrijediti kuvara, piše "Business Insider" . Nemojte vertikalno zabadati štapiće u činiju sa pirinčem Budistima ovaj potez označava nuđenje hrane mrtvima. Umjesto toga, položite štapiće horizontalno preko činije ili ih spustite na keramički držač koji dolazi uz njih. Pogrešno vezivanje kimona Ukoliko ste gost tradicionalnog japanskog smještaja, možda ćete dobiti jukatu ili lagani pamučni kimono. Kada ga obučete, postarajte se da zavijete lijevu stranu preko desne. Suprotno se čini samo kada se zavijaju mrtvi. Ne dozvolite da bosim nogama dotaknete zemlju prije nego što uđete u dom Japanski domaćini vrlo često očekuju da se izujete prije nego što uđete u njihov dom. Ukoliko stanete na zemlju bosom nogom, u kuću ćete unijeti prašinu i pokazati nepoštovanje prema domaćinu. (BLLIVE)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Japanski običaji koje bi trebalo da znate

Izvor: Svet, 25.Okt.2014, 16:33

Sa svojim ritualima i vekovnim tradicijama, Japan može biti pomalo zastrašujuć čak i najiskusnijim putnicima. Ali nema razloga za brigu: u Japanu se više poštuje trud nego samo izvođenje, piše “Business Insider”.. “Svi razumeju da dolazite iz drugačije kulture. Ukoliko se iskreno potrudite...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.