Opuštajuće kupke iz svih delova svijeta

Izvor: Prva.rs, 06.Feb.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opuštajuće kupke iz svih delova svijeta

Egipatska kupka
Kupka od meda i mleka je bila kupka u kojoj je Kleopatra svakodnevno uživala. Mlečna kupka čini kožu glatkom i smanjuje iritacije na koži. Ima antiseptički učinak i čini kožu vrlo mekom.
250 g meda 1 litra mleka U ovoj kupki uživajte oko 20 minuta pa se istuširajte toplom vodom.
Egzotična kupka
250 g morske soli 5 kapi kokosovog ulja 1 limenka kokosovog mleka 5 kapi ulja genarija Japanska kupka
Priuštite si >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kupku s limunom, koja je vrlo poznata na istoku. Deluje kao antiseptik i dobra je za cirkulaciju. Jednostavno stavite 6 kriški limuna ili limete u vodu i uživajte.
Orijentalna kupka
Kupke od ruže su vrlo senzualne. U Turskoj i Siriji su ovakve kupke vrlo popularne. Ulje od ruže ima antiseptičko i umirujuće delovanje, koje smiruje i ublažava poremećaje spavanja i depresiju.
125 ml ružine vodice 1-2 žlice bademovog ulja 7 kapi ulja od ruže Mediteranska kupka
Mediteranske kupke podsećaju na leto i more, što dodatno opušta i popravlja raspoloženje.
ruzmarin 200 ml maslinovog ulja morska so Ruzmarin prokuvajte u vodi i ocedite, pa ga dodajte u kupku zajedno sa maslinovim uljem i morskom soli.
Engleska kupka
Ruže, lavanda i ruzmarin imaju svojstvo pomlađivanja kože. Engleskinje su poznate po svojoj predivnoj koži upravo zbog ovih sastojaka koje redovno upotrebljavaju u svojim kupkama.
ruzmarin lavanda ruža Izvor: Kiwi.hr
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opuštajuće kupke iz svih dijelova svijeta

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2016

Volite da se poslije napornog dana izvalite u opuštajućoj kupki? Ne morate uvijek da pravite istu kupku. Evo, na primjer, možete da izaberete neku od tradicionalnih kupki iz ovih zemalja....Kupka od meda i mlijeka je bila kupka u kojoj je Kleopatra svakodnevno uživala. Mliječna kupka čini kožu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.