On-je-bio-na-najradioaktivnijim-mestima-na-svetu.-Pogledajte-sta-mu-se-desilo-

Izvor: medio.rs, 19.Dec.2014, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On-je-bio-na-najradioaktivnijim-mestima-na-svetu.-Pogledajte-sta-mu-se-desilo-

Nuklearne elektrane, istraživački reaktori, nuklearne medicinske ustanove i rudnici uranijuma u Černobilju i Fukušimi, najbolje pokazuju tragove katastrofa, koje su imale i globalni uticaj

Grupa istraživača i dokumentarista odlučila je da poseti najradioaktivnija mesta na svetu i da napravi film koji će govoriti o posledicama katastrofa koje su se ovde dešavale. Dokumentarac će se emitovati 2015. godine i ima >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << cilj da otkrije kako su uranijum i radioaktivnost uticali na savremeni svet.

Destinacije ovog tima koji objavljuju svoje najnovije eksperimente i istraživanja na video blogu i Jutjub-kanalu Veritasium, bile su Černobilj i Fukušima, koje su pravi primer ostataka posle ogromnih nesreća. Njihovi apokaliptični pejzaži svedoče o snazi i ozbiljnosti problema sa kojim su se suočile.

Foto: Tanjug/AP

Posetili su i nuklearne elektrane, istraživački reaktori, nuklearne medicinske ustanove i rudnici uranijuma, kao mesta koja najbolje pokazuju tragove ozbiljnih katastrofa, koje su imale i globalni uticaj.

Printskrin: Vimeo/Danny Cooke

Na snimku je i objašnjeno da nivo radijacije varira u zavisnosti od nadmorske visine i geologije, pa su sve procene vrlo relativne.

Pogledajte video:

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

On je bio na najradioaktivnijim mestima na svetu. Pogledajte šta mu se desilo (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2014

Nuklearne elektrane, istraživački reaktori, nuklearne medicinske ustanove i rudnici uranijuma u Černobilju i Fukušimi, najbolje pokazuju tragove katastrofa, koje su imale i globalni uticaj..Grupa istraživača i dokumentarista odlučila je da poseti najradioaktivnija mesta na svetu i da napravi film...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.