Napao nožem ljude u Japanu, 19 ubijenih

Izvor: RTS, 25.Jul.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napao nožem ljude u Japanu, 19 ubijenih

Najmanje 19 ljudi je ubijeno a 45 je ranjeno kada ih je napao muškarac naoružan nožem u Japanu, javljaju mediji. Napad se dogodio u domu za osobe sa invaliditetom. Napadač Satoši Uemacu, za kog se veruje da je bio zaposlen u domu, predao se policiji.
Napad se dogodio u zgradi u gradu Sagamihara u prefekturi Kanagava, zapadno od prestonice Tokija. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Japanska NHK pozivajući se na policiju javlja da je ranjeno 45 ljudi.

Prema prvim izveštajima, zgrada u kojoj se dogodio napad je dom za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama "Cukui Jamajuri". Osoblje je kontaktiralo policiju kada je primetilo čoveka naoružanog nožem.
Počinilac je 26-ogodišnji muškarac za koga se smatra da je bivši radnik doma, javlja dopisnik RTS-a iz Tokija.
On je policiji izjavio da je napad počinio nožem, ali u trenutku hapšenja kod sebe nije imao oružje. Svedoci tvrde da je reč o vitkom muškarcu ofarbane kose koji je nosio crnu majicu. 
U ovom trenutku se veruje da zločin nije politički motivisan a napadač je odveden na ispitivanje kako bi se utvrdio tačan motiv.
Dom za invalide i osobe sa specijalnim osobama nalazi se u mirnom delu grada sa mnogo zelenila, u kojem ima i škola i obdaništa.
Gradić Sagamihara je fizički spojen sa prestonicom Tokijom, pa se, uprkos tome što administrativno pripada prefekturi Kanagava, doživljava kao njegov deo. 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Japan: Nožem usmrtio 19 osoba, ranio 45

Izvor: B92, 25.Jul.2016

Tokio -- Najmanje 19 osoba je ubijeno, a 45 ranjeno kada je muškarac u japanskom gradu Sagamihara napao nožem ljude...Napad se dogodio u jednoj ustanovi za zbrinjavanje invalida i nemoćnih osoba...Agencija Kjodo je javila da je policija uhapsila napadača koji ima oko 26 godina i koji je najevrovatnije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.