Najbogatiji čovek Japana u danu ostao bez 2 milijarde evra, šta će biti s Đokovićem?

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbogatiji čovek Japana u danu ostao bez 2 milijarde evra, šta će biti s Đokovićem?

Tadaši Janai, najbogadiji čovek u Japanu i osnivač kompanije Uniklo, pretrpeo je velike gubitke i u jednom danu ostao bez čak dve milijarde evra.

To se dogodilo u petak kada je kompanija Fast Retailing, koja poseduje Uniklo, doživela veliki pad akcija za 6,7 odsto. Posebno je zanimljivo da je Uniklo za sve optužio neočekivano toplo vreme, koje je uticalo na pad prodaje zimske kolekcije za oko pet odsto.

Janai >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je na listi najbogatijih ljudi sveta pao za čak šest pozicija i sad je 44. Inače, 67-godišnji Janai je prvu Uniklo prodavnicu otvorio u Hirošimi 1984. godine i ima plan da prevaziđe do 2020. H&M i Inditeks koji poseduje Zaru, kao najveće distrubutere odeće na svetu.

Ovo je još jedan udarac za Japan posle odluke Donalda Trampa da uvede kaznene takse za uvoz Tojote iz Meksika, što je izazvalo pad prodaje ovih automobila za tri odsto.

Što se Unikla tiče, Novak Đoković je najpoznatije zaštitno lice firme, a od japanskih sportista, Kei Nišikori nosi ovu marku. Đoković je pred promenom brenda bio još pred kraj 2016, jer mu ugovor sa Japancima ističe u julu 2017 - u trku za njegov potpis uključio se veliki broj brendova.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.