Lokhid-Pentagon, potpis na 4,7 mlrd

Izvor: B92, 23.Nov.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokhid-Pentagon, potpis na 4,7 mlrd

Pentagon je objavio da je potpisan ugovor sa kompanijom "Lokhjid Martin" o osmoj isporuci aviona F-35 vredan 4,7 milijarde dolara.

Cena je niža za 3,5 odsto u odnosu na prošli ugovor, a čak 57 odsto niža u odnosu na prvu isporuku.

Dogovorom je predviđena isporuka 43 letelice, od čega će 29 završiti iznad Sjedinjenih Američkih Država, a 14 će biti isporučeno u pet drugih zemalja: Izraelu, Japanu, Norevškoj, Britaniji i Italiji.

Kada ovi lovci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budu završeni i isporučeni, više od 200 aviona tipa F-35 biće u flotama u osam zemalja sveta.

Osim ovog ugovora, potpisan je i jedan težak 1,05 milijardi sa kompanijom "Pret end Vitni" za isporuku motora koji bi trebalo da daju pogon ovim avionima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.