Lista najbezbednijih gradova na svetu

Izvor: Blic, 01.Feb.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista najbezbednijih gradova na svetu

Tokio je najsigurniji grad na svetu, prema najnovijem istraživanju britanskog nedeljnika Ekonomist. Posle Tokija, najsigurniji gradovi su Singapur, Osaka, Stokholm, Amsterdam, Cirih, Hongkong i Njujork, naveo je list u studiji u kojem navodi spisak 50 najbezbednijih gradova.

Tokio

U opširnom istraživanju, list je uzeo u obzir četiri kriterijuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - digitalnu bezbednost (protiv kriminala na internetu), sanitarnu sigurnost (broj lekara, opremljenost bolnica), bezbednost infrastruktura i ličnu bezbednost (nasilje i druge ilegalne aktivnosti).

London je na 18, mestu, Brisel na 22, Pariz na 23, Rim na 27. mestu a

Moskva na 43.

Na poslednjim mestima se nalaze Rijad, Teheran i Džakarta.

"Iako su pomenuti gradovi statistički sigurni to nije isto kao i osećati se sigurno u nekom gradu", zaključio je Ekonomist.

Nijedan grad iz regiona jugoistočne Evrope se ne nalazi na spisku.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.