Kina i Japan poboljšavaju odnose?

Izvor: VOA, 08.Nov.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina i Japan poboljšavaju odnose?

Kina i Japan saglasili su se da „postepeno obnove politički, diplomatski i bezbednosni dijalog i da ulože napore da izgrade uzajamno poverenje“, saopštilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova.

Dogovor o tome postignut je tokom razgovora delegacija dve zemlje u Pekingu, koje su predvodili kineski državni savetnik, Jang Djieči i japanski savetnik za nacionalnu bezbednost, Šotaro Jači.

Dve strane su potvrdile da imaju različita gledišta o teritorijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sproru u Istočnom kineskom moru i dogovorile se da uspostave „mehanizam za upravljanje krizom“ kako bi ublažile tenzije. U saopštenju nije navedeno da li će se lideri dve zemlje sastati tokom predstojećeg samita Azijsko-pacifičkog ekonomskog foruma u Pekingu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.