Japanac pretio američkoj ambasadi

Izvor: VOA, 20.Mar.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanac pretio američkoj ambasadi

Policija u Japanu uhapsila je jednog muškarca zbog navodnih pretnji bombaškim napadom na američku ambasadu u Tokiju.

Policija je saopštila da je stanovnik Okinave, Micojuši Kamija, priznao da je telefonom pretio bombaškim napadom na američku ambsadau u Tokiju ali motiv nije saopšten.

On je osumnjičen da je pretio smrću američkoj ambasadorki Kerolajn Kenedi ali protiv njega nije podignuta zvanična >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << optužnica. Hapšenje se dogodilo u vreme dok je ambasadorka Kenedi bila sa prvom damom Mišel Obamom koja u Japanu promoviše svoju globalnu obrazovnu inicijativu za devojčice i žene.

Pretnje su usledile nakon što je, ranije ovog meseca, nožem napadnut američki ambasadaor u Južnoj Koreji, Mark Lipert. Njemu su stavljene brojne kopče na desnu stranu lica posle napada koji je izveo jedan simpatizer Severne Koreje.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.