Japan uvodi specijalne mere kontrole protiv širenja ebole

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan uvodi specijalne mere kontrole protiv širenja ebole

Japan povećava sanitarnu prevenciju i uvodi specijalne mere radi sprečavanja širenja virusa ebole na japansku teritoriju, saopštio je u Tokiju ministar zdravlja Jasuhisa Šiozaki.

"Naš prioritet je da zaštitimo Japan od širenja virusa. U tom smislu, pokušaćemo da preduzmemo sve neophodne mere i umanjimo rizik", rekao je Šiozaki na konferenciji za novinare.

Na svih 30 međunarodnih aerodroma u Japanu uvodi se obavezna kontrola tokom koje će putnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovarati na pitanja o nedavnim putovanjima u zapadnu Afriku.

Putnici koji prijave da su posetili Gvineju, Liberiju, Sijera Leone i DR Kongo tri sedmice pre dolaska u Japan biće podvrgnuti posebnom pregledu.

Kontrola će biti sprovedena bez obzira na to iz koje zemlje putnici dolaze u Japan, a putnici će morati da kažu gdje su putovali i ranije.

U avgustu, obavezna zdravstvena kontrola u Japanu odnosila se samo na putnike iz zemalja zapadne Afrike u kojoj su registrovani slučajevi ebole.

Epidemija ebole izbila je na jugu Gvineje krajem 2013. godine, kasnije se proširila na Liberiju, Sijera Leone, Nigeriju i Senegal, a prema posljednjim podacima, i na Mali. Slučajevi zaraze registrovani su i u SAD i Evropi.

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije, od epidemije virusa ebole u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu umrlo je 4.868 ljudi od ukupno 9.911 inficiranih.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.