Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan uspješno lansirao satelit u orbitu

Japan je uspješno lansirao izviđački satelit u orbitu.

Kineska novinska agencija Xinhua javlja kako je Japanska agencija za istraživanje svemira danas lansirala satelit pomoću rakete H2A.

Svega 20 minuta nakon lansiranja iz centra Tanegashima, satelit se odvojio od rakete i zauzeo planiranu poziciju u orbiti.

Riječ je o satelitu koji je trebao biti lansiran juče, ali je zbog vremenskih nepogoda lansiranje prolongirano za danas. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Satelit je proizvod komapnije Mitsubishi koji treba zamijeniti satelite Radar 3 koji su na tržištu od 2011. godine.

Japan ima satelitsku mrežu od dva satelitska i tri optička radara. Vlada te zemlje planira da poveća broj satelita na deset i intenzivira satelitska istraživanja.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.