Japan:Vazdušni jastuci sa rokom trajanja?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan:Vazdušni jastuci sa rokom trajanja?

Japanski proizvođači automobila razmatraju ideju da se uvedu rokovi trajanja za vazdušne jastuke koji se koriste u vozilima, nakon što su sa njima imali probleme zbog kojih su povučeni milioni automobila širom sveta, izjavio je danas predsednik Asocijacije japanskih proizvođača automobila Fumihiko Ike.

"Mislim da treba pokrenuti debatu o tome da li je potrebno da se vazdušni jastuci zamene nakon nekoliko godina. Nezvanični razgovori o tome već su u toku", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Ike, koji je takođe predsednik Honda motorsa, prenosi agencija Frans pres.

Milioni vozila koji su sišli sa proizvodnih traka nekih od najvećih svetskih proizvođača automobila, uključujući Hondu, Tojotu i Dženeral motors, povučeni su zbog rizika od neželjenog otvaranja vazdušnih jastuka sa potencijalno fatalnim posledicama.

Usled zabrinutosti da vodeći proizvođač vazdušnih jastuka Takata ne može da pronađe uzrok problema, "prst sumnje" uperen je u postepeno propadanje jastuka, a ne u grešku u proizvodnji. U SAD i Maleziji zabeleženo je najmanje pet aktivacija vazdušnih jastuka sa smrtnim ishodom.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vazdušni jastuci sa rokom trajanja?

Izvor: B92, 18.Dec.2014

Japanski proizvođači automobila razmatraju ideju da uvedu rok trajanja za vazdušne jastuke koji se koriste u vozilima, nakon što je nekoliko auto-kompanija imalo probleme zbog kojih su povučeni milioni automobila širom sveta..."Mislim da treba pokrenuti debatu o tome da li je potrebno da se vazdušni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.