JAPANSKA KOMPANIJA U SUNOVRATU: Šef dao ostavku, akcije padaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAPANSKA KOMPANIJA U SUNOVRATU: Šef dao ostavku, akcije padaju!

Gigant je u velikim gubicima

Predsednik Tošibe Šigenori Šiga podneo je ostavku pošto je kompanija upozorila da će uknjižiti više milijardi dolara gubitka u poslovanju, javlja agencija AFP.

Samo nekoliko sati nakon što je odložila objavu finansijskih rezultata, Tošiba je objavila prognozu u kojoj je navela da je na putu da prijavi neto gubitak od 390 milijardi jena (3,4 milijarde dolare) za tekuću fiskalnu godinu koja završava u martu.

Pri tome je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gubitak njene američke nuklearne jedinice nadmašio 700 milijardi jena. Ranije danas akcije Tošibe su se sunovratile u jednom trenutku za 9,45 odsto, na 226,2 jena, nakon što je kompanija iznenadila tržišta saopštenjem da izveštaj o njenim devetomesečnim prihodima "još nije dostupan".
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.