ISIS odrubio glavu i drugom japanskom taocu!

Izvor: Press, 01.Feb.2015, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS odrubio glavu i drugom japanskom taocu!

Ekstremisti Islamske države objavili su danas video snimak na internetu navodeći da su, odsecanjem glave ubili i drugog japanskog taoca, Kendžija Gotoa, saopštila je monitoring grupa SITE a preneo Rojters.
Britanska agencija je prenela da japanska vlada proverava verodostojnost videa, na kojem je prikazana jedna osoba sa kapuljačom i nožem koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << drži na vratu Japanca, a zatim je prikazano telo japanskog novinara na kome je postavljena njegova glava.

Obraćajući se japanskom premijeru Šinzo Abeu, osoba s nožem je rekla: "Zbog vaše nepromišljene odluke da učestvujete u ratu u kojem ne možete pobediti, ovaj nož ne samo da će ubiti Kendžija već će biti iskorišćen i da prolije krv kad god naiđemo na vaše ljude. Noćna mora za Japan je počela", rekao je on a preneo Rojters.



Zamenik japanskog ministra spoljnih poslova rekao je danas ranije da su pregovori sa džihadistima Islamske države koji su zapretili da će ubiti jordanskog pilota i japanskog novinara na "mrtvoj tački", prenela je japanska televizija NHK.

Jasihude Nakajama koji se nalazi na čelu tokijskog tima za rešavanje talačke krize u Amanu, rekao je sinoć novinarima u jordanskoj prestonici da nije bilo nikakvog napretka u pokušaju da se oslobode jordanski pilot Muat el Kaseasbeh i japnski novinar Kendži Goto, preneo je AFP.

Cela drama otpočela je prošle sedmice kada je Islamska država objavila snimak sa dvojicom Japanaca, Gotom i Harunom Jukavom, zapretivši da će ih ubiti ako im se za 72 sata ne plati 200 miliona dolara.

Taj zahtev je posle preinačen u oslobađanje osuđene Iračanke i u međuvremenu su objavili da su ubili Jukavu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.